SJG Weert stelt meer operaties uit

Weert – 27 november 2021 – Ook in het SJG Weert blijft de instroom van coronapatiënten stijgen. Het gaat vaak om zeer zieke mensen, die zonder directe hulp grote gezondheidsschade ondervinden of komen te overlijden. Met ingang van maandag 29 november werd daarom de coronazorg uitgebreid en reguliere zorg werd afgeschaald. Een aanzienlijk deel van de zorg gaat vooralsnog door, zoals dagbehandelingen op de operatiekamers, alle spoedzorg en zoveel mogelijk afspraken op de poliklinieken. 

img

Het Weerter ziekenhuis ziet zich genoodzaakt de coronazorg verder uit te breiden en reguliere behandelingen van mensen die minder acuut zorg nodig hebben verder af te schalen. Dit had als gevolg dat met ingang van 29 november één operatiekamer werd gesloten en meer operaties moeten werd afgezegd.

Daarnaast moeten ook een beperkt aantal individuele spreekuren op de poliklinieken worden afgezegd, omdat deze medewerkers nodig zijn voor de coronazorg.

“Wij snappen ontzettend goed dat dit heel vervelend nieuws is voor onze patiënten wiens operatie of afspraak werd afgezegd of verplaatst. Net als deze patiënten balen wij hier ook enorm van. Wij blijven desondanks ons uiterste best doen om zo veel mogelijk patiënten te kunnen helpen en hopen op uw begrip.”

Welke zorg gaat door?

Gelukkig gaat een aanzienlijk deel van de zorg vooralsnog door. Op onze operatiekamers gaan dagbehandelingen (operaties zonder opname op de verpleegafdeling) en alle spoedzorg (spoedoperaties, oncologische zorg, zorg voor hart- en vaatpatiënten en verloskundige zorg) door. Ook de afspraken op de poliklinieken gaan in veruit de meeste gevallen door. 

Mocht uw operatie of afspraak niet door kunnen gaan, dan werd u altijd hierover gebeld door het ziekenhuis. U hoeft dus niet zelf te bellen.

Meer informatie

Op deze webpagina van SJG Weert leest u meer over het coronavirus en uw bezoek aan het ziekenhuis.

Via Amsterdam Online