Sportgala Roermond – editie 2021

Roermond – 11 november 2021 – Op donderdagavond 9 december vindt de 40e editie van het Sportgala Roermond plaats in De Oranjerie in Roermond. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst worden alle sportkampioenen van de gemeente Roermond van het afgelopen twee sportseizoenen gehuldigd. Dit jaar is er extra aandacht voor de vrijwilligers. Voor de clubs een uitzonderlijk moment om hun top-vrijwilligers in het zonnetje te zetten onder het motto “Zonder vrijwilligers geen kampioenen!’

img

Tijdens het Sportgala worden álle kampioenen van de gemeente Roermond van het afgelopen sportseizoen gehuldigd. Daarnaast zijn er leuke optredens en sportdemonstraties.  

Het comité Sportgala is na vele jaren nog altijd erg enthousiast: “Het Sportgala wil mensen, van jong tot oud, stimuleren en aanzetten tot sporten en bewegen. Dat doen we onder meer door iedereen die kampioen is geworden op het podium te halen en te huldigen. Het is een enorme stimulans voor al die sporters. Je ziet ook dat jonge kampioenen terugkeren. Dat is voor ons de mooiste beloning: dan weet je dat dit hen had weten te motiveren om vooral te blijven sporten en daar vooral ook veel plezier in te hebben.” 

Sportkampioenen en vrijwilligers gehuldigd

Voor het jaarlijkse Sportgala worden alle kampioenen uitgenodigd. Landskampioenen krijgen van de gemeente Roermond een oorkonde, senioren die minimaal landskampioen in de hoogste klasse zijn geworden, ontvangen de sporttrofee. Daarnaast krijgen alle kampioenen in de diverse leeftijdsklassen een medaille.

Elk jaar werd een bekende Nederlandse sporter uitgenodigd voor de prijsuitreiking, zodat het moment extra bijzonder is. Tevens reikt de stichting Sportraad Roermond een zilveren speld uit aan mensen die als vrijwilliger zeer verdienstelijk zijn (geweest) in de Roermondse sportwereld. Het bedrijfsleven geeft jonge sporters op weg naar de top een steuntje in de rug middels het uitreiken van de aanmoedigingsprijs

Sportclub van het jaar

Sinds 2018 werd de verkiezing ‘sportclub van het jaar’ gehouden. Burgers van Roermond nomineren zelf wie volgens hen sportclub van het jaar is geworden. Tijdens het Sportgala werd de winnaar bekend gemaakt.

Nomineren

Tot en met 14 november kunnen verenigingen de kampioenen binnen hun vereniging opgeven voor het Sportgala. Zij kunnen ook leden nomineren die eventueel in aanmerking komen voor de ‘Bijzondere waardering’, de ‘Aanmoedigingsprijs’ en de ‘Super Vrijwilliger’. Nomineren kon digitaal via deze webpagina van het Sportgala Roermond.

Comité Sportgala

Het comité Sportgala bestaat uit vertegenwoordigers van de stichting Sportraad Roermond, de gemeente Roermond/Sportservice Roermond en het bedrijfsleven. Het comité organiseert het Sportgala, dat met steun van de gemeente Roermond en enkele sponsoren jaarlijks zo’n 400 kampioenen huldigt.

Foto DeltaLimburg.nl
051121/HvL


Via Amsterdam Online