Stadswandeling ‘Stadsbomen vertellen hun verhaal’ in Weert

Weert – 1 oktober 2021 – Op zondagmiddag 3 oktober organiseren IVN Weert en Stichting Groen Weert in het kader van het IVN Bomenfestival de bijzondere excursie ‘Stadsbomen vertellen hun verhaal’ in het stadscentrum van Weert. Als groene gemeente met meer dan 42.000 bomen binnen de gemeentegrenzen zijn in Weert vele oude en bijzondere bomen te vinden. En deze bomen dragen vaak een bijzonder verhaal met zich mee. Welke dat zijn? Wandel mee met de gids en ontdek het zelf.   

img

Veel oude en bijzondere bomen die in Weert te vinden zijn, zijn met een bepaalde reden geplant. Ze hebben een band met historische gebeurtenissen of hebben waarde in de omgeving vanwege de omvang. Tijdens een bomenwandeling met gidsen door het stadscentrum van Weert worden de verhalen onthuld die de bomen vertellen en vertellen de gidsen alle wetenswaardigheden. 

Wilt u nog meer weten over bomen, bezoek dan de tentoonstelling “Bomen over bomen” in het Natuur en Milieucentrum, Geurtsvenweg 4, Weert, die nog te zien is tot 1 november.

Praktische informatie

wanneer – zondag 3 oktober 2021, aanvang 13.30 uur

waar – startlocatie is De Kasteelpoort, Biest 1 in Weert

aanmelden – dat kon per e-mail via ine.vanwoensel@icloud.com

011021/WW 

 


Via Amsterdam Online