Testlocatie Roermond van drive-through naar walk-through

Roermond – 30 april 2021 – Vanaf vrijdag 7 mei gaat de testlocatie in Roermond met een walk-through systeem werken. Dit vervangt het huidige testen vanuit de auto. Zo kon de GGD meer testen per dag afnemen. De ombouw van de testlocatie vindt plaats op 4, 5 en 6 mei. Tijdens deze verbouwing biedt de GGD een alternatieve testlocatie aan in Roermond: in drie mobiele testunits op de carpoolplaats naast de rijksweg N271 tegenover de huidige testlocatie. 

img

Op 4,5 en 6 mei werd de testcapaciteit tijdelijk aangepast naar 400 testafnames per dag. Over het algemeen kon er in Roermond vaak nog op dezelfde dag getest worden. Door de tijdelijke capaciteitafname kon het zijn dat er testondenvragen verdeeld worden over andere testlocaties in de regio.

Lopend door de teststraat

De testlocatie in Roermond is een goedbezochte locatie van de GGD. Door de ombouw van een drive-through naar een walk-trough is er meer testcapaciteit mogelijk. Er worden nu circa 580 testen per dag afgenomen. Met het nieuwe systeem kon flexibel worden opgeschaald op basis van de testvraag. Door het nieuwe systeem is het in de toekomst ook makkelijker om met nieuwe testmethodes te gaan werken.

In Venray en Nederweert werkt de GGD ook met walk-through teststraten.

Vrijdag 7 mei 2021 is de eerste volledige dag via het nieuwe walk-through systeem op de testlocatie in Roermond.

Het adres blijft hetzelfde: Boven de Wolfskuil 14. 

De openingstijden blijven ongewijzigd: dagelijks open van 08:30 tot 17:00 uur.

Foto FB GGD Limburg-Noord


Via Amsterdam Online

Reizen Laos