Torna | Cultura WinterConcert 2021 geannuleerd

Heel – 27 november 2021 – Het zal na de persconferentie van vrijdag 26 november niet als een verrassing komen, maar dat maakt het niet minder spijtig. Het Torna | Cultura WinterConcert op zondagmiddag 19 december gaat niet door. De Programmaraad had lang geaarzeld, gewikt en gewogen, maar annuleren is de enig mogelijke keuze. Maar wat het zwaarst is, moet het zwaarst wegen.  Er zijn intussen al heel wat kaarten besteld. De reeds betaalde entreegelden worden zo spoedig mogelijk geretourneerd. 

img

Heel – 31 oktober 2021 – Op zondagmiddag 19 december presenteert Torna | Cultura een uniek WinterConcert in de Sint-Stephanuskerk in Heel, geheel in kerstsfeer. U kunt genieten van optredens van de bekende operazangeres Marjon Lambriks, Zangvereniging Maas- en Neergalm onder leiding van Sylvia Berghs, fluitiste Beate Matvejeva en pianiste Dorenda Notermans. Aansluitend is er een Meet & Greet in CC Don Bosco, waar u elkaar en de uitvoerenden kunt ontmoeten.

“Neem plaats op een gemakkelijke stoel en geniet van een WinterConcert, dat aansprekend en uitnodigend is door de hoge muzikale kwaliteiten van de uitvoerenden. Het zijn muzikale toppers in hun genre. Een feest voor oog en oor. U bent bijzonder graag uitgenodigd om het samen te gaan vieren!”

Het programma

Marjon Lambriks

Marjon Lambriks vierde grote successen als soliste in de grote operahuizen in Duitsland en Oostenrijk. In Nederland en Duitsland werd zij verder bekend door de vele televisieshows die ze presenteerde. Zij trad op met de grote orkesten van de wereld en concerteerde met beroemde dirigenten. Zij zong duetten met o.a. Rudolf Schock, Pavarotti en Anneliese Rothenberger. Een van haar hoogtepunten in Nederland was haar optreden in het bevrijdingsconcert van 2010 in aanwezigheid van koningin Beatrix. Een feest om haar muzikaal te zien stralen in het WinterConcert in Heel.

Dorenda Notermans

Dorenda Notermans begeleidt Marjon Lambriks op de vleugel. In 2015 studeerde zij met de grootste onderscheiding af aan de ‘Luca School of Arts’ in Leuven. Naast solopianist is Dorenda ook erg actief als begeleider van gerenommeerde solisten.

Beate Matvejeva

Beate Matvejeva is een Letse fluitiste die bekend staat om haar muzikaliteit en liefde voor divers repertoire. Beate trad op in verschillende festivals en concerten in heel Europa. In 2016 is Beate Cum Laude afgestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht. Het communiceren van haar muziek met het publiek is haar passie. Het WinterConcert 2021 is voor de bezoekers een unieke gelegenheid om kennis te maken met haar muzikaliteit.

Zangvereniging Maas- en Neergalm

Zangvereniging Maas- en Neergalm uit Neer werd opgericht in 1883. Bij de viering van het 100-jarig bestonden werd het mannenkoor begiftigd met de Koninklijke Erepenning. Het koor had in de loop van haar lange geschiedenis veel hoogtepunten behaald op concerten in binnen- en buitenland. Het koor zingt een zeer gevarieerd repertoire, dat bestaat uit een scala van geestelijke en profane liederen. Maas- en Neergalm bestaat uit 43 enthousiast zingende leden. Sylvia Berghs, dirigent van Zangvereniging Maas- en Neergalm uit Neer, volgde de opleiding voor orgel, piano en kerkmuziek aan het Conservatorium van Maastricht. Tevens studeerde zij koor- en orkestdirectie. Zij is bekend om haar verfijnde opvattingen over koorklank en harmonieuze programmering.

Meet & Greet

Aansluitend aan het WinterConcert is er de gelegenheid om elkaar te treffen in de foyer van het Cultureel Centrum Don Bosco, recht tegenover de Sint-Stephanuskerk. Samen met de uitvoerenden nog even nakaarten, ervaringen uitwisselen en gedag zeggen.

Praktische informatie

wanneer – zondag 19 december 2021, aanvang 16.00 uur

waar – Sint-Stephanuskerk in Heel

kaarten – € 15,00 per persoon. Kaarten zijn te koop via deze webpagina van Torna | Cultura of aan de kassa op zondag 19 december. Zolang de voorraad strekt.

coronatoegangsbewijs – Bij de kerk en in het Cultureel Centrum Don Bosco vindt een controle op de QR-code en identiteitsbewijs plaats.

Foto's Torna | Cultura
311021/HvL

Via Amsterdam Online