Vijf gewonden bij aanvaring motorboten Oolderplas

Vijf gewonden bij aanvaring motorboten Oolderplas – Delta Limburg

6-9-2021 09:30

Vijf gewonden bij aanvaring motorboten Oolderplas

Herten – 6 september 2021 – Bij een aanvaring tussen twee motorboten op de Maas ter hoogte van de Olderplas zijn zondagmiddag 5 september vijf personen gewond geraakt. Twee van hen hebben bij het ongeval zeer ernstig letsel opgelopen. Hoe het ongeval had kunnen plaatsvinden, is nog niet bekend. De politie verricht onderzoek naar de toedracht van de aanvaring, waarbij onder meer gesproken zal worden met getuigen. 

img

Een van de zwaargewonde personen is een man die per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Maastricht is gebracht. De andere persoon die zwaargewond is geraakt, betreft een vrouw. Zij is naar het ziekenhuis in Roermond vervoerd. De overige drie personen zijn mannen en hebben minder ernstig letsel. Nadere informatie over de personalia van de slachtoffers is momenteel niet beschikbaar.

Kort na de aanvaring werd GRIP1 afgekondigd, zodat de hulpdiensten gecoördineerd hun werk konden doen. Een van de beide boten is na het ongeval gezonken; de tweede boot is voor het politieonderzoek inmiddels in beslag genomen. Zodra de gezonken boot is geborgen, werd ook deze voor het onderzoek in beslag worden genomen.

060921/HvL


Wellicht interessant

<!—->
Via Amsterdam Online