Virtuele Nationale Molendag 2021 op 8 en 9 mei

5 mei 2021 – Komend weekend – op 8 en 9 mei – is het Nationale Molendag 2021. Vanwege de coronamaatregelen had de organisatie hard gewerkt om deze dage een passende vorm te geven die veilig is en net zoveel plezier brengt voor bezoekers, kinderen en alle molenvrijwilligers. Een virtueel feestje daarom dit jaar! Met veel uiteenlopende en leuke activiteiten voor jong en oud: virtuele molenbezoeken, leerzame video’s en een online molenquiz.  

img

Molenquiz – doe mee en win

Test je molenkennis! Doe mee met de quiz en maak kons op de prijs bestondende uit een cheque ter waarde van € 425 voor het door De Hollandsche Molen samengestelde Molenaarsarrangement voor twee personen. Het arrangement bestaat uit een 6 gangendiner en twee overnachtingen met ontbijt in een ruim appartement in de molen.

Molenwandelingen in Limburg

Per provincie zijn mooie molenwandelingen voor je uitgestippeld. De wandelingen variëren in aantal kilometers en vertellen door welke natuurgebieden je wandelt.  

Virtueel bezoek aan de Witte Watermolen in Arnhem

De Witte Watermolen is een van de oudste monumentale gebouwen van Arnhem. Al sinds de 15e eeuw werd hier het koren gemalen. Aangedreven door het water van de Sint Jansbeek, produceert de molen zo op 100% duurzame wijze meel. Hiermee is de molenplaats feitelijk het oudste industrieterrein van Arnhem. Neem een virtueel kijkje in de molen en ontdek hoe het meel gemalen werd.  

Molen Fotochallenge 2021 – stem op jouw favoriete molenfoto en win

Welke foto ontvangt de meeste publieksstemmen? Er zijn drie categorieën gekozen waarbinnen de ingezonden foto’s zijn genomineerd. Breng jouw stem uit per categorie en maak kons op een bijzondere prijs! Onder de fotografen en stemmers verloten wij het 2-persoons Molenaarsarrangement (2 overnachtingen incl. ontbijt in een ruim appartement in de molen en 6 gangendiner) 

Nog veel meer…

Nog veel meer activiteiten en tips zijn te vinden op de website van Nationale Molendag.

Foto Leon van Lier


Via Amsterdam Online

Reizen Laos