Volgende zes kunstenaars Kunst en Cultuurdag Maasgouw bekend

Heel – 1 november 2021 – Op zondag 14 november organiseert de Stichting Kunst en Cultuur Maasgouw de Kunst en Cultuurdag Maasgouw in CC Don Bosco in Heel. De afgelopen week zijn de volgende vier kunstenaars en standhouders bekendgemaakt die zullen deelnemen: Het betreft Lisette Smits uit Haler (sieraden), Catharina van Ameijde (teken- en schilderkunst), Jeannie Frenken uit Wessem (glaskunst), Mien Huijskens uit Horn (beeldende kunst), Peter van Mierlo uit Posterholt (fotografie) en May Linssen uit Maasbracht (sieraden). 

img

Lisette Smits

De sieraden van Lisette Smits zijn hand gesmeed en voorzien van subtiele en kleurrijke details met gebruikmaking van eeuwenoude technieken. De sprankelende kleuren van emaille en edelstenen, de verfijnde goud effecten en detaillering middels hand graveren laten de sieraden tot leven komen.

Catharina van Ameijde

Catharina is sinds 2012 lid van de Befaamde Belgische Kunstgroep Global Art te Tongeren in België. Haar vele reizen en de foto’s die ze daarvan meebracht vormen een inspiratiebron voor haar werken, net als Hollandse luchten, zeegezichten, landschappen en kleurrijke bloemen. Door acrylverf met andere materialen te combineren komt zij tot verrassende resultaten. Haar werk is figuratief/realistisch.

Jeannie Frenken uit Wessem

Ze is een graag geziene deelnemer aan de eerdere edities van de Kunst en Cultuurdag Maasgouw. Ze maakt mooie kunst van glas. Haar bijzondere glaskunst verdient het om gezien te worden. 

Mien Huijskens uit Horn

Ze nam al eens deel aan een eerdere editie, en haar beeldende kunst was toen al meteen populair bij de bezoekers. Ze kreeg de meeste stemmen bij de categorie “beeldend werk” en won daarmee de Publieksprijs.

Peter van Mierlo uit Posterholt

De fotograaf zegt zelf over zijn werk: “mijn doel en passie is om afbeeldingen te maken waarvan je vaak niet direct kunt zeggen wat je ziet, soms abstract, soms minimalistisch. En mijn kleurgebruik lijkt misschien wat ongebruikelijk, maar dat komt doordat ik vanwege een kegeltjesstoornis de kleuren wat anders zie dan de meeste mensen, en mijn beelden zijn pas af als de kleur mij aanspreekt.”

May Linssen uit Maasbracht

Ze maakt heel mooie glaskoralen en andere sieraden, de organisatie is dan ook verheugd dat zij haar werk zal exposeren in Heel.

Meer informatie

Meer informatie over de deelnemende kunstenaars is te vinden op de FB-pagina van de Stichting Kunst en Cultuur Maasgouw.

DeltaLimburg.nl

DeltaLimburg.nl zal als mediapartner van de Kunst en Cultuurdag Maasgouw die dag ook aanwezig zijn en ruimschoots aandacht schenken aan dit bijzondere evenement, ook via een livestream in de vroege middag. Meer informatie hierover volgt nog! Natuurlijk houden we jullie ook in de periode voorafgaand aan 14 november houden we jullie op de hoogte. 

011121/HvL


Via Amsterdam Online