Voor de kleuters – Kabouterfeest in De Groote Peel

Ospel – 9 oktober 2021 – Op zondag 24 oktober vieren de kabouters in De Groote Peel een feestje omdat het herfst is. Want de herfst is hét favoriete seizoen voor deze kleine Peelbewoners. Bovendien is het Kabouterpad onlangs verfraaid met nieuwe houten beelden en een  huttenspeelplek!  Boswachters ontdekken vaak sporen in De Groote Peel waarvan ze vermoeden dat ze van kabouters zijn. Daarom is een Kabouterpad aangelegd. Speciaal voor kleuters, want die maken de grootste kons om kabouters te spotten.

img

Ga op zoek naar kabouters in de Peel

Vermomd met rode muts volgen ze de gekleurde paaltjes en doen de zes kabouteropdrachten. Het Kabouterpad is in elk seizoen anders. Je kunt het Kabouterpad elke dag lopen en de opdrachten doen. Het tasje met muts, opdrachten en een stickervel is te koop bij de balie van het buitencentrum.

Herfstfeest op het Kabouterpad!

Op zondag 24 oktober is er een Kabouterfeest en zijn er leuke extra’s op het Kabouterpad bij De Pelen. Zo kom je onderweg een vertelkabouter tegen. Gezeten op haar troon vertelt ze een mooi verhaal. De knutselkabouters nodigen je uit om mee te knutselen en oma, opa, mama en papa fröbelen gezellig mee. Geen feestje zonder muziek, dus de muziekkabouters gaan lekker spelen. Ze zingen kabouterliedjes en over de natuur en doen daarbij een dansje.  De smulkabouters kokkerellen weer iets lekkers. Een gerecht dat helemaal pas bij de herfst, maar wát, dat gaan we nog niet verklappen. Mmm… wat zal dat zalig ruiken in de Peel!
 
Je kon het Kabouterpad elke dag lopen met een tasje, maar voor het Kabouterfeest op 24 oktober moet je reserveren. Deelname aan het feest kost € 6,- per kind  en(groot)ouders hoeven niet te betalen. Reserveren via deze webpagina van Staatsbosbeheer. Je kon dan een starttijd kiezen tussen 11.00 en 14.30 uur. Bij de balie van het buitencentrum krijg je een deelnamekaart, een rode muts en dan kon je op pad. 

(Na)genieten bij het Buitencentrum

Voor of na afloop van een wandeling kon je nog heerlijk struinen door de winkel van buitencentrum De Pelen. Hier vind je mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten. Bij de inpandige horeca Peelkiosk en in de Peelboerderij (op zondag) kon je genieten van een hapje en drankje. Rondom het buitencentrum is een natuurlijke speeltuin en picknickweide. De Pelen is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Peelboerderij is alleen op zondag geopend. Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Foto Marijke Vaes-Schroën 
091021/WW


Via Amsterdam Online