VV De Vreigeliers Haelen lasten opening 6×11 jubileumsseizoen af

Haelen – 12 november 2021 – Met pijn in het hart had het bestuur van VV De Vreigeliers uit Haelen besloten om de opening van het vastelaovesseizoen komend weekend af te gelasten. De carnavalsvereniging uit Haelen zou met een vol weekendprogramma haar 6×11 jubileumsseizoen openen, maar hoopt dat in januari 2022 alsnog te kunnen doen. “Wae gaon dervan oet det dit oetsjtel gein aafsjtel is.” Op de FB-pagina had het bestuur hierover de volgende brief gepubliceerd:

img

“Leef Vreigeliers en Vreigelierinne,

Mit pien in het hert haet het besjtuur vanne Vreigeliers gisteraovendj besjlaote de aopening van de Vastelaovendj kómmendje zaoterdig aaf te gelaste.

Wae zeen det door het rap toenaemendj aantal zeeke luuj in de zorg der alles aan gedoan mót waere óm besjmettinge te veurkóme. De Vreigeliers kinne det allein mér doon door ut fieëst noe neet door te laote gaon.

Haopelik kinne wae in jannewarie eine inhaolwedstrijd organizere óm de jubileumprins in ut 66ste jaor vanne Vreigeliers alsnog oet te rope.

Auch de wichter van noord en midde Limburg mótte wae teleursjtelle door ut aafgelaste van de halve finale van ut Kinjer Vastelaoves Leedjesfestival op zunjig. (De angere halve finale in Gelaen geit auch neet door.)

Wae haope det ederein hiej begrip väör haet, mèr wae gaon dervan oet det dit oetsjtel gein aafsjtel is.

Blief gezóndj.

Vastelaovesvereiniging de Vreigeliers”

121121/HvL


Via Amsterdam Online