Wandelexcursie naar het hart van De Groote Peel

Ospel – 2 november 2021 – Op zondag 7 november organiseert Staatsbosbeheer een bijzondere wandelexcursie naar het hart van Nationaal Park de Groote Peel. Nieuwsgierig naar de natuur én naar de cultuurhistorie van De Groote Peel? Ga dan op pad met de Peelgids voor een ‘Rondje om ‘t Elfde’; de grote waterplas ‘het Elfde’. De wandelroute is ongeveer 9 kilometer lang en start om 13.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. 

img

Gevarieerd landschap

Voor veel bezoekers van Nationaal Park De Groote Peel is het gebied rondom de grote waterplas ‘het Elfde’ favoriet. Het hart van dit hoogveengebied is dan ook erg mooi en gevarieerd en bestaat uit open landschap, waterplassen afgewisseld met stukjes heide en bos. Dit landschap vertelt ook veel over het verleden van de Peel. Zo kon je cultuurhistorische elementen uit de periode van de grootschalige turfwinning ontdekken. De veenputten, vaartjes en natuurlijk de waterplassen zijn de stille getuigen van de plekken waar tot halverwege de vorige eeuw turf gestoken is. De Peelgids, die deze excursie begeleidt, vertelt erover en beantwoordt uw vragen.

Behalve informatie is er tijdens deze wandeling ook genoeg ruimte voor natuurbeleving. Zo word je ondergedompeld in de natuur en kon je genieten van de stilte. Een bijzondere ervaring.

Praktische informatie

wanneer – zondag 7 november 2021, aanvang 13.00 uur tot ca. 16.00 uur

waar – startlocatie is het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospel.

deelname – € 6 per persoon. De route is ongeveer 9 kilometer lang en de excursie duurt 2,5 tot 3 uur. Deze excursie is vooral geschikt voor volwassenen.

aanmelden – reserveren is noodzakelijk en kon online via deze webpagina van Staatsbosbeheer.  

Buitencentrum De Pelen

Het buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel, bij de ingang van het Nationaal Park De Groote Peel. In de winkel van De Pelen zijn streekproducten, souvenirs en boeken te koop. In Restaurant buitengewoon lekker De Pelen en de Peelboerderij (op zondag) kon je terecht voor een hapje en een drankje. Het buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie is te vinden op deze webpagina van Staatsbosbeheer.

Foto Marijke Vaes-Schroën, Staatsbosbeheer
021121/WW


Via Amsterdam Online