Wandelroute van de week – De Donderberg-tocht bij Beesel

Beesel – 11 juni 2021 – Deze week een prachtige wandelroute door de natuurgebieden rondom Beesel in de gelijknamige gemeente. De route had een lengte van 15 km en is uitgezet door routemaker Adrie Raaijmakers. Start- en eindpunt is bij de kerk in Beesel. De route voert onder andere door de natuurgebieden De Donderberg en Beesels Broek en langs kasteel Nieuwenbroeck en enkele kapelletjes. 

img

De wandeltocht gaat vanuit het dorp Beesel over rustige landweggetjes naar het buurtschap Rijkel. Ten zuiden van het buurtschap Rijkel is een klein natuurgebiedje De Donderberg met aan de rand een grote waterplas, deze waterplas is een dode Maasarm. De tocht gaat door het natuurgebiedje met begroeide rivierduinen en een stukje langs deze Maasarm.

Na verlaten van De Donderberg gaat de tocht richting het Beesels Broek. Het Beesels Broek is een gevarieerd cultuurlandschap met elzenbroek- en populierenbossen, afgewisseld met kleine vochtige graslandpercelen. Daarna keert de tocht eveneens weer via rustige landweggetjes terug naar Beesel.

Tijdens de tocht komt men langs Kasteel Nieuwenbroeck en een aantal mooi gelegen kapelletjes. Kasteel Nieuwenbroeck werd circa 1550 gebouwd op de plaats waar de boerderij Broick stond. De naam Broick betekend is broek of moeras, vandaar de naam “Nieuwenbroeck”.  

Hond mee? / Toegankelijkheid

Mits de geldende regels worden nageleefd, zijn honden toegestonden in dit gebied. Deze route is niet geschikt voor mindervaliden en kinderwagens, vanwege de onverharde paden (75% van de route).

Routebeschrijving 

Start- en eindpunt is bij de kerk, Kerstraat in Beesel. 

Hier vind je de routekaart en de routebeschrijving (ook te downloaden) en nog meer informatie over deze wandelroute.  

Eropuit met DeltaLimburg.nl

Helian van Lier, hoofdredacteur: “Net als vorig jaar zet ik in de periode mei tot en met augustus met veel plezier elke vrijdag een leuke fiets- of wandelroute in ons prachtige Midden-Limburg in het zonnetje. Ik wens jullie veel sportieve, gezellige en mooie wandelingen en fietstochten toe!” 

Foto Leon van Lier (voormalige kloosterboerderij) 
110621/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos