Wereldlichtjesdag 2021 ‘Wij denken aan jou’

Heythuysen – 22 november 2021 – Op zondag 12 december is het Wereldlichtjesdag: ieder jaar op de 2e zondag in december. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan. Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter werd voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet. Ook in Heythuysen, alleen dan wel online in verband met corona! 

img

Renate en Mariet van Fading Uitvaartzorg nodigen ook dit jaar iedereen van harte uit om samen te komen om gezamenlijk alle overleden kinderen te gedenken. Vanwege corona hebben Renate en Mariet dit jaar gekozen voor een online herdenking via een livestream op de FB pagina van Fading Uitvaartzorg. 

Praktische informatie

wanneer – zondag 12 december 2021, om 18.55 uur

waar FB pagina van Fading Uitvaartzorg

meer informatie – neem dan contact op met Mariet Zanders via 06-246 652 11

Over Wereldlichtjesdag

Sinds 2006 is WereldLichtjesDag ook in Nederland geïntroduceerd. Begonnen in Apeldoorn zijn er inmiddels meer dan 100 locaties waar mensen welkom zijn om samen overleden kinderen te herdenken. Hartverwarmende bijeenkomsten in vele plaatsen in Nederland en België. 

Herinneringsharten

Iedereen die betrokken wil zijn en zijn/haar of een kind wil gedenken kon een herinneringshart (Hart) uitprinten en deze  beschrijven met een persoonlijke gedachte of herinnering.

Wanneer je deze voor 9 december opstuurt aan:
WereldLichtjesDag
Watermanstraat 50
7324 AK  Apeldoorn

dan zorgt de organisatie dat ze een plekje krijgen in de WereldLichtjesDag-boom in park Berg en Bos te Apeldoorn waar deze harten tot na de Kerst blijven hangen, zodat iedereen een kons had om het te gaan bekijken.

Ook kon er via www.wenskaarsje.nl digitaal weer een kaarsje worden aangestoken.

Foto Leon van Lier
221121/WW

Via Amsterdam Online