Wonen Zuid realiseert op Area-M eerste Tiny Houses van Roermond

Roermond – 28 juni 2021 – De eerste Tiny Houses van Roermond zijn te vinden op Area-M. Op zaterdag 26 juni zijn de 7 tiny’s houses die in een fabriek gemaakt zijn, compleet geleverd. De woningen zijn zo’n 50 m2 en slim ingedeeld met twee verdiepingen in een ruimte. Bewoners kiezen bewust voor een woonconcept met minder spullen. Wonen Zuid stapte als eerste in Roermond in op deze tendens. De woningen worden in september officieel opgeleverd.

img

Met de oplevering van de Tiny Houses is de bouw van het unieke project Area-M op het voormalige Campinaterrein afgerond. In totaal stonden er 42 unieke woningen met een eigen signatuur, een gezamenlijke werk- en ontmoetingsruimte – The Area – en een gezamenlijke binnentuin.. Het project is een initiatief van woningcorporatie Wonen Zuid, de eerste corporatie in Limburg die huurders zo actief liet participeren in de totstandkoming van hun eigen sociale huurwoning.

Weten wie je buren zijn

De bewoners zijn van alle leeftijden, alleenwonend, samenwonend of met kinderen. Een groot deel had een creatief beroep of hobby, al dan niet als zelfstandig ondernemer. Jefte Cobben werkt als visual merchandiser en koos bewust voor een Tiny House en voor Area-M. De community sprak haar meteen aan: het idee dat je weet wie je buren zijn, dat je elkaar kunt helpen met kleine dingen. Ze koos voor een Tiny House vanwege de zee aan licht en het directe contact met buiten. 

Less is more

Twee Tiny Houses verder woont haar moeder, Els van der Hilst. Ook zij koos bewust voor een Tiny House en verruilde haar grote hoekwoning voor dit bijzondere woonconcept. “Ik denk al jaren ‘less is more’. Iedere keer als ik ga kamperen, denk ik: wat heb ik nu eigenlijk nodig? Dan merk ik steeds dat hoe minder ik heb, hoe gelukkiger ik mij voel.” 

Samen zonder verplichtingen

Niet dat moeder en dochter per se bij elkaar in de buurt moesten wonen, het kwam nu eenmaal zo uit. Ze verwachten ook niet dat ze elkaar voor de voeten zullen lopen, maar een hond of een kat delen zit er misschien wel in. Of ze geven samen een workshop in de TheArea. In september is het zover, dan levert Wonen Zuid de woningen officieel op.

Duurzaam

Alle woningen op Area-M zijn zeer energiezuinig door innovatieve technieken, zoals een warmtepomp, warmteterugwinning en zonnepanelen, en hebben met A+++ het hoogste energielabel.

Area-M in cijfers

•           16 stadswoningen met een eigen tuin
•           15 appartementen met lift
•           7 tiny houses
•           1 werk/ ontmoetingsruimte voor bewoners en community Area-M
•           1 gezamenlijke binnentuin
•           582 – 720 euro huur
•           community van 42 actieve huishoudens
 
Opdrachtgever: Wonen Zuid / Architect: Vermeer Architecten / Aannemer: BAM Wonen / Tuinontwerp: Bureau Verbeek

Foto Wonen Zuid
280621/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos