Workshop ‘Omgaan met ruzie en agressie tussen jouw kinderen’

Weert – 26 juni 2021 – Het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg organiseert op maandag 8 juli een workshop voor ouders van kinderen tot ca. 12 jaar met als thema ‘Omgaan met ruzie en agressie’. Alle kinderen zijn weleens boos. Maar als dit te vaak gebeurt of als broers en zussen elkaar steeds in de haren vliegen, hebben kinderen hulp nodig van hun ouders om dit gedrag te kunnen veranderen. Maar hoe doe je dit nu op een positieve manier? Zonder dat je zelf ook boos werd?

img

Doelstelling

In deze workshop leer je hoe je de effectieve en praktische strategieën van positief opvoeden kunt gebruiken om veel voorkomende moeilijke situaties op te lossen en te voorkomen.

Workshop

Het is normaal dat kinderen wel eens ruzie hebben. Maar als kinderen elkaar te vaak in de haren vliegen, doen ze elkaar pijn. Als je dit gedrag niet corrigeert, kon het ruziën erger worden en kunnen kinderen agressief gedrag gaan vertonen.

Tijdens deze workshop krijg je informatie over de mogelijke oorzaken van ongewenst gedrag, de manier waarop je dit gedrag kunt voorkomen en hoe je ermee kunt omgaan. Je krijgt tips die helpen om je kind te leren problemen op te lossen en goed met anderen om te gaan.

Vragen die aan bod komen zijn onder andere:

Waarom maken kinderen ruzie?
Welke vaardigheden hebben kinderen nodig om samen te kunnen spelen?
Hoe pak je een ruzie tussen broer(s) en zus(sen) aan?
Wat doe je wanneer kinderen niet willen delen?
Hoe ga je om met agressief gedrag?

Je ontmoet andere ouders en wisselt met elkaar ervaringen en ideeën uit over opvoeden. Je komt als ouders tenslotte allemaal vergelijkbare uitdagingen tegen in de opvoeding. Aan het eind van de workshop heb je een persoonlijk plan van aanpak ontwikkeld en krijg je het werkboek over het thema mee naar huis. Daarna kun je het opvoedplan thuis gaan toepassen.

Praktische informatie

wanneer – maandag 5 juli 2021 van 19.30 tot 21.30 uur

waar – Centrum voor Jeugd en Gezin, Vogelsbleek 10, Weert

kosten – gratis

groepsgrootte – De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers.

aanmelden – Dat kon via het online aanmeldingsformulier

Stockfoto
260621/HvL


Via Amsterdam Online

Reizen Laos