Zestien nieuwe wandelroutes omgeving Buggenumse Veld

Nunhem – 16 augustus 2021 – Een aantal jaren geleden had Nunhems Zaden het bedrijf uitgebreid aan de overkont van de Napoleonsbaan in het Buggenumse Veld. Als compensatie had het bedrijf € 3 miljoen in een pot gestort. Dat geld is bedoeld voor dit waardevolle landschappelijk gebied. Adviesgroep Buggenumseveld adviseert de gemeente Leudal over de besteding hiervan. Eén van de gerealiseerde projecten is een kaart met 16 wandelroutes rond Nunhem en Buggenum, zo meldt Dorpsraad Nunhem.

img

Over het Buggenumse Veld

Elk landschap is min of meer gevormd door mensen handen. Overal zijn er sporen te vinden van mensen die er gewoond, geleefd en gewerkt hebben. Het Buggenumse veld was eeuwenlang van grote economische betekenis, de aarde was vruchtbaar genoeg voor land en tuinbouw, er was voldoende water, er zat veel wild, er zaten bruikbare materialen in de bodem en het gebied was goed ontsloten. Dit alles maakte het veld tussen Neer en Buggenum bijzonder waardevol. De boer moest er lange dagen maken om zijn dagelijks brood te verdienen. Hoeveel liters zweet van tientallen generaties boeren, tuinders en landarbeiders zouden in het Buggenumse veld de aarde doordrenkt hebben? Hoeveel monden zijn al die eeuwen gevoed door wat dat zweet uit de aarde los maakte? [bron: www.arixjuffrouw.jimdofree.com]

16 Wandelroutes

Eén van de gerealiseerde projecten is de realisatie van een kaart met 16 ommetjes rond Nunhem en Buggenum, allemaal knooppuntenwandelroutes. 

Lau Driessen had een knooppuntenwandelroute uitgezet van 5,8 km die alle 3 de dorpen (Nunhem, Buggenum en Neer) aandoet en die gedeeltelijk over het Buggenumse Veld loopt. Start- en eindpunt in Nunhem.

Bron Dorpsraad Nunhem/foto DeltaLimburg.nl (Buggenumse Veld)
160821/HvL

 


Via Amsterdam Online