Zing mee in het allereerste Limburgs communiekoor

Roermond – 15 oktober 2021 – Tijdens het ZingDOOR!-festival voor kinder- en jeugdkoren op zondag 7 november in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond werd voor het eerst een ‘Limburgse Communiekoor’ gevormd. Kinderen uit heel Limburg die de eerste communie hebben gedaan of gaan doen en alle andere kinderen die het leuk vinden om te zingen, zijn van harte welkom om deel te nemen aan dit nieuwe initiatief.  

img

Op veel plaatsen hebben kinderen onlangs hun eerste communie gedaan. Een feestelijke bijeenkomst, waarbij als vanzelf gezongen is. Vorig jaar had de Sint-Gregoriusvereniging een nieuwe werkmap uitgegeven met eerstecommunieliedjes. “De map met bijbehorende cd is met enthousiasme ontvangen,” zegt vicaris Ed Smeets voor liturgie en kerkmuziek. 

Tijdens het ZingDoor!-festival worden de liedjes nog een gezongen door het Limburgs Communiekoor. “Kinderen die de liedjes gezongen hebben of nog gaan zingen, omdat ze de eerste communie nog moeten doen, maar ook kinderen die ze gewoon willen leren zingen, zijn van harte welkom,” aldus vicaris Smeets. “Dat geldt ook voor bestondende kinderkoren, communie of geen communie.”

Het ZingDOOR!-festival is een initiatief van het Verbindend Koornetwerk Limburg (VNK-L) waarop samen zingen door kinderen en jongeren centraal staat. Tijdens het festival worden workshops rond zang en muziek speciaal voor kinderen en jeugd gratis aangeboden.

Het festival vindt plaats op zondag 7 november van 10.00 uur tot 15.30 uur in TheaterHotel De Oranjerie in Roermond.

Aanmelden

Aanmelden kon door een e-mail te sturen naar activiteiten@sgv-roermond.nl. Meer informatie over het ZingDOOR!-festival is te vinden op deze webpagina van VNK Limburg. 

Afbeelding Bisdom Roermond
151021/HvL


Via Amsterdam Online