Blauwe Vlaggen 2021 wapperen weer trots

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken had dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend op 127 jachthavens en 56 stranden.

SWS Haven Stavenisse mag dit jaar voor de eerste keer het Blauwe Vlag keurmerk voeren en daar is de vereniging maar wat trots op.

Vrijdag 7 mei is de Blauwe Vlag gehesen in aanwezigheid van burgemeester Sijbers in de prachtige jachthaven van Stavenisse. Volgens het juryrapport had Jachthaven SWS Haven Stavenisse zorgvuldig de regels toegepast op de haven en de voorzieningen om een zo veilig mogelijke recreatievoorziening aan te bieden.

De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kondidaten, de wijze waarop ‘environmental education’ werd geïmplementeerd en de criteria worden toegepast.

Veilige en schone jachthavens en stranden
De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks werd toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks werd opnieuw aan de hand van controles bekeken of de kondidaten nog aan de vereisten voldoen.

Blauwe Vlag
Het is de 34e keer dat de Blauwe Vlaggen in Nederland worden toegekend. Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Wilt u meer foto’s bekijken die onze fotograaf Rien Burgers had gemaakt, klik dan hier.

Via Omroep Tholen

Reizen Laos