Dorpsgemeenschap Sint-Annaland werft vrienden

“Toon je trots. Word vriend van Sint-Annaland!” Een flyer met die oproep is vorige maand huis-aan-huis in het Thoolse dorp verspreid. De dorpsvereniging wil met het werven van vrienden meer inwoners betrekken bij haar werk.

Sint-Annaland kent al meer zestig jaar een zogenoemde Dorpsgemeenschap, die zich inzet voor de leefbaarheid van het dorp. Alle plaatselijke organisaties zijn lid van het platform, van de zangvereniging tot de zorginstelling en van de school met de bijbel tot de tafeltennisclub.

“We kregen van inwoners de vraag of ze ook lid konden worden van de Dorpsgemeenschap”, zegt voorzitter Niels van Oudenaarde. “Het antwoord daarop was dus steeds ‘neen’, want alleen de clubs zijn lid.”

Tom Poes had daarom een list verzonnen. Inwoners hebben vanaf deze zomer de mogelijkheid om vriend te worden, door jaarlijks een bedrag van € 12,50 te sponsoren.

Het mes snijdt volgens Van Oudenaarde aan meerdere konten. “Wij krijgen extra inkomsten die we weer in het dorp kunnen investeren, maar bovendien werd onze mailinglijst groter. We hebben veel vrijwilligers nodig voor onze activiteiten.”

De voorzitter kon nog niet zeggen hoeveel vrienden de flyeractie tot nu toe had opgeleverd. “We moeten nog tellen, maar mijn gevoel zegt dat we al minstens honderd aanmeldformulieren hebben ontvangen.”

Via Omroep Tholen