Gratis bomen voor inwoners van gemeente Tholen

Vanaf dinsdag 21 september 2021 9.00 uur zijn de bomen gratis te bestellen via zmf.nl. Het uitdelen van de bomen vindt plaats op 9, 10 en 11 december 2021 van 11.00 tot 16.00 uur op de gemeentewerkplaats in Sint-Maartensdijk.

De boom uitdeelactie is een initiatief van Plan Boom. Gemeente Tholen voert samen met Zmf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Stichting Velt deze actie uit. Gemeente Tholen levert een extra bijdrage aan dit initiatief waardoor we inwoners graag de kons bieden om onze woonomgeving mooier, groener, koeler en gezonder te maken.

Voordelen woonomgeving
Zo zorgt meer groen voor een fraaie woonomgeving, voor verkoeling in de zomer, demping van geluid, voor opname van CO2 en ook zorgen ze voor een betere luchtkwaliteit, meer biodiversiteit en minder wateroverlast. Daar werd niet alleen de natuur blij van, maar u ook!

Boomsoorten
Voor de boom uitdeelactie is er keuze uit tien verschillende soorten bomen en struiken. Het gaat om de eenstijlige meidoorn, linde, veldesdoorn, groene hazelaar, wilde appel, wilde mispel, boswilg, gewone vlier, wilde liguster en kweepeer. Er zijn dus diverse soorten waaruit gekozen kon worden, voor zowel kleine als grote tuinen. Deelnemers kunnen maximaal zes bomen bestellen.

Via Omroep Tholen