Bed and Breakfast steeds populairder afgelopen jaren

De afgelopen jaren is de ‘Bed and Breakfast’ steeds populairder geworden. Niet verrassend, want een B&B had veel te bieden: een stukje sfeer en belevenis in een omgeving waar je anders wellicht niet komt. Bovendien zijn B&B’s er in alle soorten en maten, evenals het niveau van professionalisme van de beheerders. Zo is er voor elke gast wel een passende B&B te vinden.

De coronacrisis had een bijzonder groot effect op deze branche. Vorig jaar lag het aantal reserveringen vele tientallen procenten hoger dan gemiddeld. Zo was de stijging in mei vorig jaar al ruim 467 procent meer dan het jaar ervoor. Ook in 2021 lijkt deze trend door te zetten; volgens het platform Bedandbreakfast.nl lag het aantal reserveringen in maart 2021 ruim 236 procent hoger dan in maart vorig jaar. Hoewel deze uitzonderlijke groei dus vooral corona-gerelateerd is, was er de afgelopen jaren over de gehele linie al een stijgende interesse zichtbaar. Onder meer doordat B&B’s relatief goedkope, stabiele kamerprijzen hanteren en beter vindbaar zijn via internet. Eigenaren weten beter de diverse platformen te benutten om zo gasten te trekken.

Flexibel werken
B&B’s bieden veel flexibiliteit qua boeken die gasten erg waarderen. Bovendien konden veel beheerders goed inspringen op de behoefte van mensen voor een contactvrij verblijf.

Via Hart van Rijssen

Reizen Laos