Brussengroep voor jonge mantelzorgers

RIJSSEN – Op 20 mei gaat de brussengroep voor de gemeente Rijssen-Holten van start. Deze cursus is voor de brussen van 8 tot en met 12 jaar; dit zijn broers en zussen die een broer of zus hebben met een beperking of ziekte zoals AD(H)D, een stoornis in het autisme spectrum, een lichamelijke ziekte of psychische problemen. In de groep kunnen zij het op een losse manier over de situatie thuis hebben.

Opgroeien in een gezin waar een broer/zus een beperking of klachten had, is niet altijd even makkelijk. Soms kon het kind het gevoel hebben minder aandacht te krijgen van de ouder(s) of kon het kind last hebben van het gedrag van de ander. Het kon ook zijn dat de kinderen vervelende reacties krijgen vanuit de omgeving.

Ervaringen delen
In de Brussengroep krijgen de kinderen de kons om hun ervaringen met anderen te delen en krijgen ze tips over het omgaan met de situatie thuis. In de cursus komen spelenderwijs verschillende onderwerpen aanbod, psycho-educatie; wat is ADHD of ASS of andere beperking, wat zijn de leuke en minder leuke konten van je broer/zus en hoe geef ik mijn eigen grenzen aan en kom ik voor mijzelf op? De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 1,5 uur en zal van start gaan op 20 mei, van 15.45 tot 17.15 uur. Voor de ouders is er een ouderavond gepland. Na aanmelding vindt er nog een gesprek plaats om nader kennis te maken. De Brussengroep is een samenwerking tussen stichting Evenmens en Impluz.

Aanmelden
Kinderen kunnen zich aanmelden tot 11 mei. Neem voor informatie en aanmelding contact op met Helma Boorsma van Stichting Evenmens; telefoon 0548-638830 of mail: hboorsma@evenmens.nl

Via Hart van Rijssen

Reizen Laos