Fietsroute langs De Mooiste Kiekjes

WIERDEN/HELLENDOORN – Cultureel genieten en ontspannen fietsen, deze combinatie is in de hele maand augustus mogelijk in de gemeentes Hellendoorn en Wierden. Stichting De Welle en had een prachtige fietstocht uitgezet langs een expositie, waarbij de 14 winnende foto’s van ‘Het mooiste kiekje’ in de buitenlucht ten toon worden gesteld.

Afgelopen winter vond De Welle het tijd om zowel letterlijk als figuurlijk wat extra kleur te geven de donkere dagen door middel van een fotoproject. Alle inwoners van de gemeente Wierden en gemeente Hellendoorn werden uitgedaagd hun mooiste kiekjes aan te leveren over verschillende thema’s. Een oproep waar massaal gehoor aan werd gegeven. Een vijfkoppige jury, waaronder de fotografen Hans Hodes uit Enter, Mike Rikken uit Nijverdal en Rob Nijhuis uit Wierden, was unaniem onder de indruk van het niveau van de ingezonden foto’s. Uit alle inzendingen zijn een top 9 en 5 runner-ups aangewezen.

Expositie
Dankzij het Cogas Cultuurfonds en het Oranje Fonds had De Welle een expositie in de buitenlucht kunnen realiseren, waarbij de foto’s nu voor iedereen te zien zijn. Alle foto’s zijn geplaatst op privégrond met toestemming van de eigenaren, waardoor een unieke route is ontstonden. In een begeleidend routeboekje vindt u een inleidende tekst van de fotograaf. Het jurycommentaar is terug te vinden in het winnende fotoalbum op de website van De Welle.

Fietsroute
Wat is er nou mooier dan deze mooie kiekjes combineren met een fietstocht door de prachtige omgeving van gemeente Wierden en gemeente Hellendoorn? Een inspirerende tocht van 55 kilometer leidt u langs alle veertien foto’s, prachtige natuur, voldoende bankjes en picknickplekken, het pondje van Zuna en meerdere rust- en horecapunten (voor een versnapering, het opladen van de fiets of sanitaire stop). Op de route zijn meerdere parkeerplekken, zodat de route makkelijk opgedeeld kon worden mocht deze te lang zijn om in een keer te fietsen. De route is op eigen gelegenheid te fietsen en werd u kosteloos aangeboden door De Welle!

Afhaalpunten
Het routeboekje gratis af te halen tussen 9.00 en 12.30 uur bij de kontoren van De Welle. In Nijverdal aan de Constantijnstraat 32a en in Wierden Dokter G.H. Beensweg 21. Verder kunt u voor het routeboekje ook terecht bij Suydbroek Boerderijwinkel aan de Bisschopsweg 2 in Haarle en bij de balie van het Gezondheidscentrum aan het Dorpsplein 1 in Enter. De route kon ook via de website gedownload worden. Alle informatie over de expositie, fietsroute en jurycommentaar is te vinden via: www.stichtingdewelle.nl/fietsroute-expositie/

Via Hart van Rijssen