Goed doel voor vergeten spullen

TWENTE – Achtduizend spullen zijn er vorig jaar gevonden in de rode bussen en blauwwitte treinen van Keolis Blauwnet. Gemiddeld gaat maar veertig procent terug naar de rechtmatige eigenaar. Maar wat gebeurt er met wat nooit werd opgehaald?

Het gaat vooral om kleding, brillen en paraplu’s, maar ook telefoons en zelfs laptops. Communicatiemedewerker Lotte van Keolis vertelt: “Iemand had zelfs een keer zijn hond vergeten mee te nemen. Gelukkig was het dier snel weer met z’n baasje herenigd.”

Niks weggooien
Spullen die na drie maanden nog niet zijn opgehaald krijgen een tweede leven. “Veel van deze voorwerpen zijn nog in goede staat, dus zonde om in de prullenbak te gooien.” Goede doelen profiteren mee: in Overijssel gaan gevonden telefoons naar We-Collect en de opbrengst naar bijvoorbeeld Stichting Aap. Tassen, kleding en andere spullen gaan naar de kringloop. Gevonden brillen leveren ze in bij Pearle voor het project Ophthalmology Worldwide in het Afrikaanse Congo.

Campagne
Om meer mensen hiervan bewust te maken, is een campagne bedacht. In een aantal bussen of treinen ligt een tasje of paraplu met daaraan een kaartje: “Yes, je hebt me gevonden! Neem jij mij mee naar huis?” Op de achterkont staat een korte uitleg over hoe Keolis omgaat met gevonden voorwerpen.

Iets verloren?
Ben je iets verloren in bus of trein? Ga dan naar www.keolisblauwnet.nl om te kijken of het gevonden is, of kom langs bij de servicewinkel op busstation Enschede.

Via Hart van Rijssen

Reizen Laos