Grootste warenhuis van Rijssen in de buitenlucht

RIJSSEN – De maandagmarkt Rijssen is al enkele weken compleet en iedereen geniet weer van de gezellige drukte. Benno Nobbenhuis, woordvoerder van de markt: “We hebben net als iedereen een rare tijd achter rug. 4,5 maand geen non food op de markt, alleen kramen met voedsel.”

Met college Ben Geelink van de sokken/panty-kraam waren zij wel aanwezig met een bestel- en afhaaltafel. “We wilden onze klanten niet uit het oog verliezen en via onze webshops konden we natuurlijk ook nog iets verkopen.” De voedselkramen stonden wel wekelijks in het centrum maar hadden minder omzet. Nobbenhuis: “Er kwam gewoon veel minder publiek. Men is hier in Rijssen toch gewend aan een goed en gevarieerd aanbod en een gezellige sfeer. We hebben ons allemaal erg veel zorgen gemaakt.“ Vanaf 28 april werd er groen licht gegeven voor de non food kramen en sinds zeven weken is de markt weer compleet. Nobbenhuis: “Blij, ‘trots’ en vol passie gingen we weer op pad. Het voelde goed. Het was direct weer gezellig en gelukkig ook druk op de markt. Natuurlijk wel op gepaste afstand van elkaar. Elke maandagmarkt was tot nu toe beter dan modaal. Dus we zijn zeer tevreden.”

Nieuwe marktkramen
Vorig jaar zijn twee nieuwe marktkramen op deze markt gestart. Maikel Wensink, zoon van Vincent Wensink van de enorme textielkraam, is in 2019 gestart met een eigen kraam met verkoop van overheerlijke stroopwafels. Maikel vond het altijd al leuk om met zijn vader mee te gaan. Via een baantje bij een koffiekraam die ook stroopwafels verkocht, had hij een stroopwafelijzer bij elkaar gespaard. Hij ging ook op zoek naar een goede kwaliteit deeg. Inmiddels zijn zijn stroopwafels niet meer weg te denken op zijn vaste standplaats voor de kledingzaak She’s different. Maikel Wensink staat ook nog op de weekmarkten in Ommen en Raalte en op zaterdag op de markt in Nijverdal. Op het Europaplein staat de tweede “nieuweling” van de Rijssense markt. De Jemako kraam van Marieke Ramaker uit Lattrop staat er sinds vorig jaar juli. Sinds de andere kraam met schoonmaakartikelen is vertrokken. Voor het bekende merk Jemako dat alles makkelijk en snel schoonmaakt kun je dus nu terecht op de markt. Marieke staat op donderdag en zaterdag ook nog op de markt in Almelo. In Rijssen staat ze naast de grote kraam van Marcokleinvak.nl

Acties
Nobbenhuis is zeer content met de nieuwe aanwinsten. “We gaan vol vertrouwen door met onze passie. We gaan ook door met onze maandelijks terugkerende gezamenlijke marktacties. Elke eerste maandag van de maand is er een spectaculaire actie. Soms krijgen onze klanten iets moois van ons en soms hoeven ze er maar super weinig voor te betalen. Wat het voor actie is, is iedere maand een verrassing. Het werd bekend gemaakt via de gezamenlijke marktadvertentie in Hart van Rijssen-Holten en Hart van Hellendoorn-Nijverdal op de vrijdag voor de actiedag.

Via Hart van Rijssen

Reizen Laos