Haverslag is lijsttrekker voor Gemeentebelang

Tijdens de algemene ledenvergadering werd de lijst met de eerste negen kondidaten bekendgemaakt. Jannette Haverslag staat op nummer 1 en voert daarmee de lijst aan. De andere kondidaten zijn Jan Beunk, Erik Alberda, Sander ter Harmsel, Jolanda Bronsvoort-Scholman, Arjan Tuijnder, Dennis Krikkink, Michelle Klingeman-den Bouwmeester en Wouter Reilink. 

RIJSSEN-HOLTEN – Het bestuur is blij met de samenstelling van deze lijst. “Het is een goede mix van kondidaten uit zowel Rijssen als Holten, die ieder voor zich en samen met elkaar beschikken over mooie kwaliteiten en ervaring.” De andere namen op de kieslijst worden binnenkort bekendgemaakt. Jan Aanstoot zal de volgende raadsperiode niet meer beschikbaar zijn. 

Ook werd tijdens de vergadering het verkiezingsprogramma voor de periode 2022 tot en met 2026 vastgesteld. Door de 15-koppige werkgroep is al begin dit jaar aan 70 groepen in de samenleving de vraag voorgelegd ‘Wat kon er nog beter in Rijssen-Holten?’ 

Die reacties, ideeën en wensen zijn meegenomen in het traject om tot het nieuwe verkiezingsprogramma te komen. Belangrijke thema’s voor Gemeentebelang Rijssen-Holten zijn woningbouw (onder meer aandacht voor nieuwe woonvormen), de energietransitie en duurzaamheid. Ook openbaar onderwijs in beide kernen en aandacht voor de landbouw en het platteland zijn opgenomen in het programma. “Een breed verkiezingsprogramma met genoeg uitdagingen”, aldus het bestuur. 

Via Hart van Rijssen