Henk Kleijer vangt thema geluk in een schilderij

Henk Kleijer uit Rijssen maakt prachtige schilderijen onder de naam ‘Creators Art’ waarmee hij de grootheid van God uitbeeldt. In het Nederlands betekent dit ‘Kunst van de Schepper’. Henk geeft aan dat hij het mooi vindt om het christelijk geloof beeldend uit te dragen. 

RIJSSEN – Hij noemt zichzelf creatief schilder en beelddenker. “Ik vind het fijn dat ik de ‘schildersgave’ van mijn Schepper heb gekregen. Dat is ook de reden dat ik alleen maar schilderijen wil maken die de grootheid van Hem laten zien en ik wil door middel van mijn schilderijen heel graag mensen bemoedigen.”

Gelukkig

Kleijer had pas geleden een schilderij in olieverf voltooid met als thema ‘Gelukkig’. Hierop staat zijn kleinzoon David afgebeeld. David kijkt intens blij en gelukkig als hij Jezus ziet. “Ergens verlangen we allemaal wel om zo blij en gelukkig te zijn en dat iemand onvoorwaardelijk van je houdt”, meent Kleijer en verwijst hiermee naar een bijbeltekst in Lucas. In Lucas 18:16 en 17 zegt Jezus: “Laat de kinderen bij mij komen en houd ze niet tegen”. Hij stelt hier het kind centraal als Hij zegt: “Gelukkig ben je als je gelooft zoals een kind dat doet, want dan is het koninkrijk van de hemel voor jou.” Het is zoals een Engels traditioneel lied (Turn your eyes upon Jesus) weergeeft: ‘Richt je ogen op Jezus, dan zie je Zijn liefdevolle gezicht en zullen alle zorgen vervagen, als Hij het licht van Zijn glorie en genade op je schijnt.’

Puur

“De ouders vonden het heel mooi, en heel treffend hoe David is geschilderd. David werd hier neergezet hoe hij in wezen is: puur, vol blijdschap en zielsgelukkig”, meent Kleijer. David zelf vindt het heel mooi. “Ik herken Jezus die tegen mij zegt: “Vertrouw maar Mij maar” en daar word ik erg blij van”, meent David.

Via Hart van Rijssen