Kinderstraat verbindt

RIJSSEN – ViaVie welzijn, Buurtkracht en de Johan Frisoschool organiseren in samenwerking met ouders uit plan Zuid, de Kinderstraat.

Om 12.00 uur stonden de eerste kinderen al op het springkussen bij de Johan Frisoschool. Moeders verzamelden zich rondom de school en zorgden binnen no-time voor een heel mooi activiteitenprogramma. Van kastanjes bewerken tot fruitstokjes rijgen, gesponsord door Basmaci supermarkt en geregeld door één van de de moeders.

De Kinderstraat is onderdeel van Buurtkracht, een project dat zorgt voor verbinding en verbondenheid in de wijk. Naast de activiteiten als fruitstokjes rijgen was ook de sportmobiel van ViaVie Welzijn aanwezig. Daar werden allerlei sportmaterialen uitgehaald. Zo konden kinderen steltlopen, hockey spelen, voetballen, ballen gooien en nog veel meer leuke sporten onder begeleiding van volwassenen. 

Ook een aantal leerkrachten was actief. Zij zien het belang van de Kinderstraat. Veilig spelen in de buurt en vaker naar buiten. De directeur van de school, Petra Brouwer, is vol enthousiasme over de samenwerking die op gang komt. Dit is een mooie aanzet naar een sterkere gemeenschap rondom de school en in plan Zuid. Voor kinderen is het van belang dat ze naast school ook ontdekken waar ze in kunnen groeien en bloeien. Vooral in hun vrije tijd ontdekken ze waar hun passie ligt en waar ze beter in kunnen worden. Een veilige speelomgeving in een wijk waar jong en oud elkaar kent en helpt, draagt daar aan bij. 

De Kinderstraat bevordert de contacten tussen de bewoners jong en oud in de hele wijk. Sociale cohesie en leefbaarheid zijn ook thema’s waar de woningstichting De Goede Woning belang aan hecht. Daarom waren zij er ook en deelden koffie, thee en leuke gadgets uit. 

Wat de Kinderstraat nu betekent, moet ook weer terugkomen in de nieuwbouw van de Johan Frisoschool. Het moet een integraal kindcentrum worden met buurtfunctie, het hart van de wijk waar Buurtkracht, het project dat door ViaVie Welzijn is opgezet, tot bloei kon komen.

Via Hart van Rijssen