Koöperaatsie voor toeristische attracties

RIJSSEN – De Koöperaatsie had een officieel logo en website. Het logo is door voorzitter Jan Bakker en wethouder Ben Beens onthuld bij het Parkgebouw. De Koöperaatsie is een samenwerkingsverband dat als doel had om de Rijssense cultuur en geschiedenis nog beter onder de aandacht te brengen.

Samenwerking

In de Koöperaatsie werken de vijf grote Rijssense toeristische attracties samen. Het gaat om het Parkgebouw/Volkspark, Pelmolen Ter Horst, de Enterse Zomp, het Rijssens Leemspoor en de Rijssense Musea op landgoed de Oosterhof.

Doel van de samenwerking is de vijf attracties samen beter te vermarkten en de krachten te bundelen, zodat het toeristische aanbod van Rijssen nog beter tot zijn recht komt. De Koöperaatsie is enkele jaren geleden begonnen als informeel overlegorgaan tussen de huidige partners. Dit bleek een gouden greep om niet zelfstandig steeds weer het wiel uit te hoeven vinden.  

Landmark A1

Door krachtenbundeling kunnen projecten met de overheid worden opgepakt. Intussen zijn al successen geboekt bij het verbeteren van de bewegwijzering van en naar het centrum. Het nieuwste project is de bouw van een zogenaamde landmark bij de fietsbrug over de A1.

Via Hart van Rijssen