MaakMeeMaand: Online en fysiek

RIJSSEN-HOLTEN/HELLENDOORN -Tetem, de organisator van de MaakMeeMaand, had besloten om de fysieke Maakdagen die in mei georganiseerd worden te verplaatsen naar juli, augustus en september. Met de samenwerkingspartners zijn alternatieve activiteiten ontwikkeld in de vorm van een uitdagende online programma. De MaakMeeMaand start in mei online en gaat dan fysiek verder in de zomer!

Deze periode staat in het teken van het beleven en ervaren van maakcultuur & technologie. Ontdek alleen of samen met vrienden, familie of collega’s de nieuwste technieken en creatieve uitvindingen. Creëer je eigen Maak Experience in mei met activiteiten uit het @Home programma en het online programma in Tetem. En dompel je deze zomer onder in een nieuwe maakwereld tijdens de kleinschalige Maakdagen.

Online programma
Kinderen t/m 15 jaar ontdekken in mei vanuit huis de nieuwste Make-It@Home techniek-kits of volgen samen met een labcoach een online KidsLab maak- en ontwerpworkshop. Zo kon in de meivakontie een sticker ontworpen worden voor een mobiele telefoon of een mini-escaperoom gebouwd worden. Jongeren en volwassenen kunnen bijvooorbeeld proberen te ontsnappen uit de digitale escaperoom ‘I want to delete it all, but not now’.

Maakdagen
Tijdens het fysiek zomerprogramma In juli, augustus en september worden één of meerdere Maakdagen georganiseerd. In gemeente Rijssen-Holten vindt deze plaats bij Bibliotheek Holten en in gemeente Hellendoorn bij Bibliotheek ZINiN Nijverdal. Een Maak Experience van ruim twee uur waarin allerlei uitdagende maak- en programmeerworkshops te volgen zijn. Programmeer bijvoorbeeld robot Cozmo, leer vliegen met een drone, maak een ontwerp voor de borduurmachine of ontdek een virtuele wereld via een VR bril. Vanaf 1 juni worden de data van alle Maakdagen gecommuniceerd. Vanaf die datum is het ook mogelijk tickets te bestellen. Voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar kosten tickets voor de Maakdagen € 2,- en voor volwassenen € 3,-. Deelname aan het online programma is gratis (voor materiaal zoals een techniek-kits kon een kleine bijdrage gevraagd worden).

Via Hart van Rijssen

Reizen Laos