Maik voor het eerst van start in British Talent Cup

LEICESTERSHIRE – Maik Duin had afgelopen weekend zijn debuut gemaakt in de British Talent Cup op Donington Park. De coureur van Ernst Dubbink Eveno Racing reed naar een twaalfde en zestiende plaats in de races.

Onlangs werd bekend dat het seizoen in de Honda Talent Challenge vroegtijdig werd beĆ«indigd. De Duitse organisator besloot om de evenementen vanwege de coronasituatie te cancelen. Maik Duin is hierdoor als tweede in het kampioenschap geĆ«indigd. In overleg met Ernst Dubbink Eveno Racing werd besloten om deel te nemen aan de British Talent Cup ronde op Donington Park in het weekend van 1 oktober. De British Talent Cup is een talentencompetitie met Moto3 motoren, vergelijkbaar met de Northern Talent Cup waar Maik vorig jaar aan deelnam.  

De weersomstandigheden afgelopen weekend waren zeer wisselend. Vrijdag verkende Maik op een natte baan het circuit en in de middag werden op een droog Donington Park meters gemaakt. Zaterdagochtend in de kwalificatie zette de coureur uit Rijssen een zestiende tijd op de klokken in een deelnemersveld van vijfendertig rijders.
Zaterdagmiddag was de eerste race van het weekend op een kletsnatte baan. Een schuiver was zo gemaakt. Maik reed een verstandige race, waardoor hij op een twaalfde plaats finishte. Zondagmiddag in de tweede race was de baan zo goed als droog. Maik had een mooi gevecht in een groepje van zes rijders om de twaalfde plaats. Door enkele kleine foutjes finishte Maik als zestiende.

Via Hart van Rijssen