Mariska had groot hart voor dieren

RIJSSEN – Mariska Visser (24) is een echte dierenliefhebber. Van kleins af aan is ze al met dieren in de weer, simpel omdat ze van dieren houdt. In 2018 startte ze officieel met haar dierenopvang, genaamd Dierenopvang Oost Nederland, aan de Zeven Peggenweg in Rijssen.

“Dit is speciaal voor knaagdieren, vogels en kleinvee. Ik heb de opleiding tot paraveterinair dierenartsassistent afgerond, maar daar is niet veel werk in te vinden. Nu heb ik naast mijn eigen dierenopvang nog wel een baan op een vergelijkbaar gebied”, meent Mariska. Ze had tevens vrij dicht bij haar opvang nog een weide waar het kleinvee te vinden is. 

Voor de dieren die ze binnenkrijgt, vraagt ze een (kleine) vergoeding. “Een dier kost immers geld, want het beestje moet te eten hebben en verder worden verzorgd zolang er nog geen nieuw baasje gevonden is. Het kon ook voorkomen dat een dier naar de dierenarts moet omdat het toch wat mankeert. Heel vaak gaat het om dieren die mensen kwijt willen omdat ze de zorg toch niet verder op zich willen of kunnen nemen. De reden hiervoor is de afgelopen tijd ook vooral de pandemie geweest. Mensen gaan weer meer de deur uit en realiseren zich dat de verzorging van het genomen huisdier toch niet zo goed in het tijdschema past. Hierdoor zitten veel opvanglocaties nu vol, waaronder helaas ook wij, maar voorlopig alleen wat betreft konijnen.” 

Vakontieopvang

Mariska biedt tevens vakontieopvang aan huisdiereigenaren aan. “Deze mensen gaan dan op vakontie en brengen hun dieren naar de opvang en halen deze later weer op. Van deze inkomsten werd een groot deel van de uitgaven weer bekostigd. Vorig jaar werd dit dus ook wat moeilijker doordat er weinig mensen op vakontie gingen, gelukkig is het dit jaar goed gekomen.” Mariska rijdt geregeld mee met de dierenambulance en kon op deze manier weer wat bijleren van sommige situaties en dit toepassen in de opvang. 

Dierendag

Honden en katten aan huis opvangen doet Mariska niet maar zij gaat wel naar het huis van klanten toe om daar bijvoorbeeld de kat te verzorgen wanneer zijzelf op vakontie zijn. “Het is natuurlijk bijna dierendag en dat is een dag om je huisdier lekker te verwennen. Bij ons is het elke dag dierendag want de dieren stonden hier op nummer 1.” Voor meer informatie en contactgegevens: www.dierenopvangoostnederland.nl

Via Hart van Rijssen