Nieuw scherm stadsgidsen

RIJSSEN - Stadsgids Cees Proos demonstreert het nieuwe scherm bij Brasserie-Uit.

RIJSSEN – Stadsgids Cees Proos demonstreert het nieuwe scherm bij Brasserie-Uit. (Foto: Connectium)

RIJSSEN – Het Rijssense Stadsgidsengilde beschikt sinds kort over een fors presentatiescherm om te gebruiken voor de introductie op de stadswandelingen.

Het scherm is verrijdbaar en kon dus ook, als het weer het toelaat, buiten op het terras gebruikt worden. De Stadsgidsen starten hun wandelingen altijd hartje Rijssen, bij Brasserie-Uit, waar de stadswandelingen ook altijd worden afgesloten.

Rendement
Om de stadswandelingen door Rijssen zo veel mogelijk tot hun recht te laten komen, geven de stadsgidsen altijd vooraf een kort exposé over de wandeling. Met behulp van plattegronden, kaarten en grote foto’s worden belangrijke gebouwen en locaties verduidelijkt.

Onmisbaar
Omdat er in Rijssen de afgelopen decennia het nodige is gesloopt en veranderd, is een introductie met historische beelden onmisbaar voor het welslagen van de stadswandelingen. De stadsgidsen zijn dan ook bijzonder ingenomen met het nieuwe scherm, want op die manier kon de introductie veel meer tot de verbeelding spreken dan het laten zien van losse kaarten en foto’s. Het scherm kon worden aangeschaft met een mooie bijdrage uit de pot van de Cultuuradviesraad Rijssen-Holten.

Opgeven 
Wie wil deelnemen aan de stadswandelingen kon zich opgeven via de website van het Rijssens Museum www.rijssensmuseum.nl Er kon gekozen worden uit drie wandelingen: Centrumroute, Bevrijdingsroute en Textiel- en juteroute. Daarnaast is er nog een speciale stadswandeling voor rolstoelers, scootmobielers en rollatorgebruikers.

Populair 
De stadswandeling voor rolstoelers is intussen al begonnen en is bijzonder populair. In zeer kleine groepen van zo’n vijf deelnemers met hun begeleiders voeren de stadsgidsen hen langs de bezienswaardigheden van de Rijssense binnenstad, waarbij hobbelige wegen zo veel mogelijk worden vermeden.

Happen & Stappen
Ook de Happen & Stappen-arrangementen gaan dit jaar weer door.

Via Hart van Rijssen

Reizen Laos