Nieuwe expositie in Kulturhus

HOLTEN – Na een langdurige sluiting in verband met corona, gaat in de Nagelhoutzaal in het Kulturhus in Holten op 21 juni eindelijk weer een nieuwe expositie van start.

De expositie draagt de titel “Ellis en Jo, twee verzamelaars”. Deze titel verwijst naar Jo Nagelhout, oud-huisarts in Holten en kunstverzamelaar, en Ellis Frans, journaliste en eveneens kunstverzamelaar. Tussen beide collecties zijn wondermooie raakvlakken te ontdekken. In de Frans & Kapma Collectie, samengesteld door Ellis Frans en haar overleden echtgenoot Niek Frans (psycholoog) en de Collectie Nagelhout van Jo Nagelhout zijn werken van dezelfde kunstenaars te vinden en ook identieke thema’s. Deze raakvlakken en thema’s kunnen ontdekt worden in de nieuwe zomerexpositie.Uit de door Ellis Frans en Jo Nagelhout met veel passie verzamelde collecties zijn bijvoorbeeld schilderijen te zien van Jack Godderis en Jan Brugge.

Bezoekers zijn weer van harte welkom in de Nagelhoutzaal van het Kulturhus in Holten. De expositie is te zien van 21 juni tot en met 18 september op maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

Via Hart van Rijssen

Reizen Laos