Nijverdalse ondernemer met de handen in het haar

NIJVERDAL – Welk haar vraagt u zich misschien af. Heel terecht, want zoals te zien, is het dun gezaaid. Dit is nu juist ook het probleem. Daar waar veel ondernemingen nadelige gevolgen van de Covid19 pandemie ondervinden, groeit het Nijverdalse Niverplast juist buitengewoon hard. Om die groei aan te kunnen, staat er nieuwbouw op de planning. Bovendien is er veel aanwas van nieuwe, goede vakmensen nodig, maar die zijn schaars. Net als de haren op Alberts hoofd…

Maar liefst 25 procent van de ondernemers in Overijssel zegt in een onderzoek van de provincie en de vereniging voor het midden- en kleinbedrijf MKB Nederland, dat zijn bedrijf in de gevarenzone zit (Bron: Tubantia). Voor Niverplast is het tegendeel waar. Daar zagen ze de aanvragen en omzet de afgelopen jaren juist fors stijgen. Als leverancier van folie en geautomatiseerde verpakkingsoplossingen voor verschillende branches wereldwijd, is Niverplast een grote speler binnen een nichemarkt. Om alle lopende projecten én nieuwe aanvragen uit te kunnen voeren, is uitbreiding op meerdere fronten nodig. Zo staat er voor mei ‘start nieuwbouw’ op de planning. Het uiteindelijke ontwerp is nog geheim, maar het werd in ieder geval een gebouw dat mooi past in het verlengde van het huidige, in het oog springende hoofdgebouw van Niverplast.

Mensen nodig
Bovendien zijn er voor nu én in de toekomst veel extra mensen nodig. “We hebben vooral heel veel engineers en monteurs nodig. Maar ja, die zijn tegenwoordig hartstikke schaars. We proberen daarom op allerlei ludieke manieren en via uiteenlopende konalen, collega’s te werven. Zo gaan we deze foto van onze kalende collega Albert inzetten. Mooi groot hier langs de weg, valt lekker op. Je moet toch wat, nietwaar?” aldus Richard Nieuwenhuis van Niverplast. “Mensen hebben het tegenwoordig voor het uitkiezen, dus moeten we ervoor zorgen dat we opvallen tussen alle vacatures en andere werkgevers. We denken er bijvoorbeeld ook over om mensen zelf te laten kiezen hoe ze hun vakontiegeld of salaris uit willen laten betalen. Want weet je, misschien vinden ze de Bitcoin of andere cryptomunt wel veel interessanter.”

Oprotpremie
“Dan hebben we ook nog onze zogenaamde ‘oprotpremie’. Klinkt misschien gek, maar we willen nieuwe collega’s na hun proefperiode van twee maanden een oprotpremie bieden. Bevalt het je niet? Krijg je €1.000 om weg te gaan. Waarom? Gewoon, we vinden het leuk om de dingen net even anders dan anders te doen. We houden wel van een beetje ‘proat’ en daarbij vinden we het gewoonweg belangrijk dat mensen zich betrokken voelen bij de zaak en zich happy voelen op het werk. Je werk neemt tenslotte een groot deel van je bestonden in hè? Dat vergeten veel bedrijven nogal eens. Deze ludieke manier past overigens goed bij ons. Wie bij ons aan de slag gaat, kon er op rekenen dat je naast een leuke baan, een geweldige werksfeer tegemoet gaat.” Grappend sluit Nieuwenhuis af; “Uiteraard hebben we Albert van tevoren gevraagd hoor. Hij had het zelfs nog extra bij geschoren voor de foto.”

Neem contact op
Lijkt het je leuk om te werken bij Niverplast? Kijk dan op www.werkenbijniverplast.nl

Via Hart van Rijssen

Reizen Laos