NL-Alert Testbericht

Twee keer per jaar, de eerste maandag in juni en december, werd door de overheid een NL-Alert testbericht verzonden. De eerstvolgende is op 6 december om 12.00 uur.

RIJSSEN-HOLTEN – NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat waarschuwt en informeert over acute noodsituaties. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of terroristische aanslag. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat te doen en waar meer informatie te vinden is. Lees een NL-Alert direct wanneer die ontvangen werd, volg het advies op en informeer anderen.

Op maandag 6 december verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Het testbericht ziet er op maandag 6 december zo uit: NL-Alert 06-12-2021 12:00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kon vinden. Kijk op www.nl-alert.nl *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required. More information: www.nl-alert.nl/english
Driekwart van de Overijsselaars die in het afgelopen jaar een NL-Alert testbericht ontvingen, herkent hierdoor een NL-Alert bij een echte noodsituatie.

nl-alert.nl

Via Hart van Rijssen