Tips: waar moet je op letten als je een bad koopt?

Ben je op zoek naar een mooi, nieuw bad? Voordat je dit aanschaft is het belangrijk dat je weet waar je precies op moet letten. Van de afmetingen tot aan de materiaalkeuze: wij geven tips!

Kijk als eerste naar de afmetingen van het bad. Hoeveel ruimte had de badkamer, en welk type bad past daarin? Wil je rechtop zitten, of languit ontspannen? De meeste Nederlanders kiezen voor een bad van 180 cm bij 80 cm. Let wel: dit is een bad voor één persoon. Hou je van romantisch samen badderen, dan is 190 cm bij 90 cm een goede keuze. Kijk vervolgens naar het type bad. Wil je een inbouwbad, een halfvrijstondend bad of een vrijstondend bad? Om een goede beslissing te nemen is het belangrijk dat je de beschikbare ruimte voor ogen houdt. Waar komen de waterleidingen en de afvoer? Een standaard ligbad werd tegen de wand geplaatst, vaak in de hoek. Dit is de meest handige én de meest voordelige optie. Een vrijstondend bad neemt meer ruimte in beslag. Daarnaast zijn de installatiekosten hoger.

Materiaalkeuze

De meeste baden zijn gemaakt van acryl. Dit is een hoogwaardige kunststof. Je krijgt dit materiaal makkelijk schoon, doordat vuil zich niet snel zal hechten. Je kunt ook kiezen voor Solid Surface, plaatstaal of quaryl. Solid Surface had een prachtig witte, satijnen look. Het materiaal is sterk én hygiënisch. 

Recyclebaar

Plaatstaal is hard, krasvast en duurzaam. Dit type bad gaat lekker lang mee en is ook nog eens volledig recyclebaar. Win, win! Quaryl is, net zoals plaatstaal, een duurzame keuze. Met dit materiaal worden de meest strakke, moderne baden gemaakt. Het is slipvast, stootvast en krasbestendig. Ontdek de mogelijkheden en laat je adviseren.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Ter Harmsel Sanitair en installatietechniek.

Via Hart van Rijssen