Vakontiegevoel met heerlijke cocktails!

Een warme zomerdag in je achtertuin doorbrengen met vrienden, wat hapjes en veel gezelligheid, wie houdt er niet van? Tijdens zulke dagen ontbreekt er eigenlijk maar één ding: een zelfgemaakte, zomerse cocktail.

Om te beginnen een van de meest bekende cocktails: Sex on the Beach. Een heerlijk tropische cocktail, die je vrijwel meteen doet denken aan zon, zee en strand. Het maken van de cocktail is ook zo gedaan! Om de cocktail te maken heb je sinaasappelsap nodig, vodka, Peach likeur, cranberrysap en natuurlijk een heleboel ijsklontjes. Vul je cocktailshaker of blender met ijsklontjes en doe vervolgens 30 ml vodka en 30 ml Peach likeur erbij. Daarna doe je er nog 90 ml sinaasappelsap bij en schudt de inhoud even een paar seconden. Vul je glas met de cocktail en om de cocktail af te maken doe je er nog een klein beetje cranberry sap in voor een mooi kleurverloop. En voilá: daar is je heerlijke zomercocktail.

Banana Colada
Een iets minder bekend drankje, maar zéker de moeite waard om te proberen: Banana Colada. Met banaan, kokosmelk, bruine rum, en ananassap is ook dit een super tropisch drankje. Voor deze cocktail heb je wel een blender nodig. Doe vier bananen in de blender, en voeg daar 1 pak kokosmelk, 100 ml rum en 300 ml ananassap bij. Laat de blender één minuut draaien, voeg wat ijs toe en daar is cocktail nummer twee al! Mocht je voor een sterkere cocktail willen gaan kun je altijd meer rum toevoegen.

Long Island Iced Tea
Wie van de wat sterkere cocktails houdt, is de Long Island Iced Tea een lekkere cocktail. Met wel vijf verschillende soorten drank is dit een van de sterkste cocktails. Vul een long drink glas met ijs en pers daarover een halve citroen uit. Voeg daar rum, vodka, gin, triple sec en tequila aan toe. Je voegt van iedere drank 15 ml toe in het glas. Sterk is deze cocktail dus wel! Vervolgens vul je het glas met cola, en klaar ben je alweer! Tip: drink niet teveel van deze heerlijke, maar hele sterke cocktail.

Blue Lagoon
De Blue Lagoon cocktail, het doet je waarschijnlijk meteen denken aan Curaçao en een tropische vakontie. De hemelse cocktail, gevuld met vodka en blue curaçao is zeker een aanrader en is zeker een vakontiedrankje wat makkelijk te maken is. Vul je glas met ijsklontjes, 30 ml vodka en 15 ml blue Curaçao. Om het drankje af te maken vul je het glas met 7 up of sprite. Voor meer smaak kun je ook nog het sap van een halve citroen toevoegen. Deze is misschien niet zo sterk als de Long Island Iced Tea, maar wel lekker. En ook nog eens simpel om te maken!

Smaaksensaties
Er zijn natuurlijk nog veel meer lekkere cocktails om te maken, maar dit zijn wel echt de aanraders. Simpel om te maken, maar vol van smaak! Met deze smaaksensaties bomvol heerlijke sterke, zoete dranken kom je de zomer wel door in je achtertuin. Geniet ervan!

Via Hart van Rijssen

Reizen Laos