Zomerviskaravaan met leuke visactiviteiten

RIJSSEN – Wie dol is op sportvissen, niet ouder dan 14 jaar is en hierover wel wat meer wil weten, kon deelnemen aan de zogenoemde viskaravaan. In samenwerking met Hengelsportvereniging Ons Vermaak werd een supergaaf VIS-event gehouden op zaterdag 21 augustus aan Visvijver op de hoek Nijverdalseweg/ Morsweg in Rijssen. 

Deze dag betreft een onderdeel van de ZomerVISkaravaan. Het VIS-event duurt van 09.30 uur tot 14.30 uur. “De activiteiten zijn niet tijdsgebonden dus je kunt inlopen wanneer je maar wilt, mits je vooraf bent aangemeld. Wij zorgen voor hengels, aas en voer en er is gratis drinken beschikbaar. Een lunchpakket moet je wel zelf meenemen”, aldus Albert Brinks namens de organisatie. 

Over de ZomerVISkaravaan 

Door het hele land, dus ook in deze regio, vinden in de maanden juli, augustus en september meerdere ééndaagse VIS-events plaats. Brinks: “Op elke locatie is van alles te beleven. Kinderen kunnen hun eigen vistuigje leren maken, op een juiste wijze een vis leren onthaken, vechten met de grootste vissen op de drilsimulator, leren werpen en alles leren over de biologie van vissen en andere onderwaterdieren.” Onder begeleiding van VISmeesters en VISjuffen kunnen kinderen ook zelf vissen. Alle kinderen gaan naar huis met een rijk gevulde goodiebag en maken ook kons op een gratis hengel! 

Meer informatie over de ZomerVISkaravaan en de locaties van alle VIS-events is te vinden op www.stekkie.nl. Hier kunnen ouders hun kind per locatie inschrijven voor deelname. De deelname is voor kinderen tot en met 14 jaar en is beperkt tot maximaal 75 kinderen. Brinks: “Houd deze site en/of de website of Facebookpagina van Ons Vermaak Rijssen in de gaten voor het laatste nieuws.” Voor het VIS-event van de ZomerVISkaravaan werd het protocol ‘Verantwoord sporten bij Hengelsportverenigingen’ gehanteerd: www.sportvisserijnederland.nl/corona/protocollen-verantwoord-vissen-bij-hengelsportverenigingen-tijdens-corona.html.

Tekst: Jenny ter Harmsel

Via Hart van Rijssen