Sinterklaas intocht op 14 november: iedereen welkom

Op 14 november komt Sinterklaas aan in Utrecht. De Sint vaart onze stad binnen via de Vaartse Rijn en de Oudegracht. Vervolgens rijdt de goedheiligman op zijn paard naar zijn tijdelijke onderkomen in Utrecht: het Huis van Sinterklaas in het Catharijne Convent.

De precieze route die de Sint volgt, is te zien op de website www.intochtutrecht.nl. Er is voldoende ruimte voor het publiek om langs de kont van de route de Sint even te begroeten, zowel wanneer hij langs komt varen, als wanneer hij te paard naar het Huis van Sinterklaas rijdt. Ook dit jaar werd Sinterklaas weer hartelijk welkom geheten door onze burgemeester. Iedereen kon via de lokale media zien hoe burgemeester Sharon Dijksma de Sint ontvangt.

We verwachten de Sint voor het eerst te zien rond half twaalf op de Oranjebrug in de Vaartse Rijn, hij vaart dan via de Oudegracht onze stad in. Daarna zal hij te paard naar zijn tijdelijke onderkomen in Utrecht rijden; daarbij doet hij onder meer de Jacobikerk, de Lange Viestraat, de Neude, het Domplein en de Lange Nieuwstraat aan.

Via Centrum Utrecht