Beitsen en boenen met NLdoet

Moordrecht – Een paar maanden later dan gebruikelijk, gingen op 28 en 29 mei op veel plekken weer de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Wijkservicecentrum De Kroon in Moordrecht kreeg vrijdag veel hulp van vaste – en gelegenheidsvrijwilligers zoals leden van het college van burgemeester en wethouders en werknemers van een Rijswijks bedrijf.

Met een subsidie van het Oranjefonds zijn de tuinen van De Kroon en woon- en logeerlocatie Atalanta – die een pand delen – opgeknapt.

Voor meer kleur in de tuin werden langs de schutting klimplanten gepoot en zijn de bloempotten voorzien van nieuwe planten. De vrijwilligers kregen hulp van de kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking die wonen in Atalanta en van cliënten van De Kroon. 

Het beitsen van moestuinbakken en het poten van groentestekjes waren klussen voor alle leeftijden: de jongste ‘hulpkracht’ was 17 jaar, de oudste 88.

Na het plezier van het klussen kunnen de cliënten van De Kroon deze zomer genieten van een kleurrijke tuin, en de cliënten van Atalanta leren van het tuinieren en genieten van de groenten die in eigen tuin gaan groeien.

In Nieuwerkerk werd de vrijwilligersactie vrijdag aangegrepen om de deuren en ramen van inloophuis Camino open te zetten en het pand een grondige schoonmaakbeurt te geven. In het ontmoetingscentrum voor wie leeft met konker en voor nabestondenden worden deze maand de inloop en activiteiten weer opgepakt.

Zaterdag is ook op andere plekken, zoals in de Nieuwerkerkse speeltuin De IJsselkids, de Zevenhuizense Hennipgaarde, bij de Moordrechtse scouting en de Nieuwerkerkse waterscouts, met vrijwilligers hard gewerkt aan klussen waarmee de organisaties weer vooruit en spik en span de zomer in kunnen.

NLdoet stond eigenlijk in maart gepland. In januari werd besloten de vrijwilligersactie uit te stellen in verband met de coronasituatie.

Via Hartvanzuidplas.

Reizen Laos