Geen schot in verhuizing Groeneweg

Zevenhuizen – De onderhandelingen over uitplaatsing van voetbalvereniging Groeneweg zitten muurvast. “Er zit weinig schot in de zaak”, aldus wethouder Jan Hordijk.

Door Erik van Leeuwen

Het is de bedoeling dat de Zevenhuizense voetbalvereniging net als de buren van TC Zevenhuizen gaan verhuizen naar een nieuw sportpark, dat moet gaan verrijzen in de Swanla-driehoek. Op sportpark Van ’t Verlaat is woningbouw gepland en een nieuw verzorgings- en verpleeghuis, in de volksmond De Nieuwe Zevenster genoemd.

Met de tennisclub werd al snel een akkoord bereikt, de onderhandelingen met Groeneweg verlopen een stuk moeizamer. Tussen het bod van de gemeente en wat de club wil voor de bouw van het nieuwe clubgebouw, zit een groot gat. “Het gaat over écht geld”, zo informeerde wethouder Hordijk afgelopen week de gemeenteraad.

VV Groeneweg huurt op sportpark Van ‘t Verlaat de velden, maar ook het clubgebouw van de gemeente. De gemeenteraad is niet blij met de vertraging. “Een snelle herbouw van De Zevenster is van het grootste belang”, zei Martin Damen, fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks. Zijn partij maant het college tot spoed. “Desnoods zeggen we de huur van de club op en kunnen we verder met de ontwikkeling. We kunnen kwetsbare ouderen niet nog langer laten wachten.”

Mochten gemeente en club er niet uitkomen, dan kon de gemeente kiezen voor een ‘gemeentelijk’ voetbalpark in de Swanla-driehoek, dat Groeneweg kon huren. 

Dat had niet de voorkeur van de wethouder. “Ik wil er graag uitkomen met Groeneweg, maar er moet nog wel wat gebeuren.” Groeneweg had een flink verlanglijstje. Binnenkort gaat de wethouder opnieuw met de club om tafel. Hordijk: “Uur U nadert wel.”

Via Hartvanzuidplas.