Geen Zuidplasderby’s in bekervoetbal

Foto: Lorenzo Cafaro/Pixabay

BEKERVOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – De indeling van het bekervoetbal had geen Zuidplas-derby’s opgeleverd. De vier clubs spelen tegen relatief onbekende teams die in andere competities spelen.

Het betekent voor Groeneweg dat er helemaal geen derby werd gespeeld. De Zevenhuizenaren, overgestapt naar de zaterdag, zijn in de competitie ingedeeld in een andere vierde klasse-afdeling dan Moordrecht en Moerkapelle. Groeneweg neemt het in de beker op tegen Nicolaas Boys, Teylingen en Wanica Star.

Nieuwerkerk kruist in poule 7 de degens met Rotterdam United, SC Monster en VFC uit Vlaardingen. Moerkapelle treft in de poule clubs van het eiland Voorne-Putten en VEP uit Woerden.

Moordrecht zit in een poule met drie teams. Tegenstanders zijn FIOS uit Achthuizen op het eiland Goeree-Overflakkee en NBSVV uit Oud-Beijerland. Alleen de winnaar van de poule plaatst zich voor de eerste ronde van het toernooi, dat werd vervolgd met een knock out-systeem. Na de bekerwedstrijden (4, 11 en 18 september) volgt de competitie.

Via Hartvanzuidplas.