Genomineerde bedankt voor prijs om QR-code

Zuidplas – Schrijver/cultuurmaker Rob Stolk, theatermaker Peter Lems en Stichting Steenovens Klein Hitland zijn genomineerd voor de zesde Cultuurprijs van de gemeente Zuidplas. Een jury bepaalt wie de prijs op 5 november in ontvangst mag nemen. 

Dansschool Explosion Dance behoorde aanvankelijk ook tot de genomineerden voor de Cultuurprijs, maar de eigenaar besloot haar nominatie af te slaan. De dansschool uit Nieuwerkerk is het niet eens met het toegangsbeleid tijdens de uitreiking van de Cultuurprijs, waardoor een aantal leden niet welkom zou zijn.

“Ze hebben de nominatie inderdaad teruggegeven”, bevestigt juryvoorzitter Henk ten Hoopen. “Wij hebben ons te houden aan de coronatoegangsregels. Wij huren als organisatie de zaal van een andere partij, in dit geval Swanla en Swanla moet verplicht werken met het controleren van QR-codes.” Ten Hoopen betreurt het incident. “Heel jammer, het is de eerste keer dat zoiets gebeurt.”

Met de Cultuurprijs zet de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging in Zuidplas in het zonnetje die zich inzet voor het culturele leven in de gemeente en Zuidplas ook cultureel op de kaart zet. De winnaar ontvangt een uniek exemplaar van een speciaal voor de Cultuurprijs vormgegeven object en mag een geldbedrag toewijzen aan een cultureel doel in de gemeente.

De jury – samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas – bestaat uit Henk ten Hoopen (juryvoorzitter), Marja Meijer, Marjan Sijbrandij, Ghislain Bellefroid en Peter Schilthuizen.

Via Hartvanzuidplas.