‘Goeroe der griffiers’ Peter van Vugt zegt gemeenteraad gedag

Zuidplas – De gemeenteraad van Zuidplas had in de vergadering van dinsdag 30 november afscheid genomen van griffier Peter van Vugt. De Zuidplas-routinier voegt zich na twaalf jaar werken voor de gemeente bij een oude bekende: Van Vugt werd griffier in Veenendaal, waar Gert-Jan Kats burgemeester is.

Pepijn de Groot

Van Vugt, die sinds het ontstonden van gemeente Zuidplas in 2010 actief was als griffier en in die hoedanigheid de spil was tussen raad, bestuur en ambtelijke organisatie, werd overladen met cadeaus en complimenten. Toespraken waren er van gemeentesecretaris Richard Heijdra, burgemeester Han Weber en raadsnestor Ferry van Wijnen. Van de raadsfracties kreeg Van Vugt chocoladeletters, die samen het woord ‘bedankt’ vormden.

Van Vugt werd geprezen om zijn betrouwbaarheid, werklust en betrokkenheid. Een ‘in- en ingoed mens’ noemde Heijdra hem en Frans Klovert (D66) doopte Van Vugt ‘goeroe der griffiers’. Weber besloot zijn dankwoord met: “Veenendaal boft.” 

De scheidend griffier nam, na herinneringen te hebben opgehaald aan twaalf jaar Zuidplas, afscheid met ‘adieu!’

De gemeenteraad moet op zoek naar een nieuwe griffier. Eerder in de vergadering werd al ingestemd met een interim-opvolger in de persoon van Evert Bunt. 

Via Hartvanzuidplas.