Lokale voetbalclubs maken zich op voor ‘een mooi toetje’

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – ‘Dolgelukkig’ en ‘superblij’ zijn de vier voetbalclubs in Zuidplas met het groene licht voor de RegioCup. Zaterdag beginnen alle jeugdteams tot achttien jaar aan het slotstuk van een seizoen dat nauwelijks een seizoen was. “Dit is een mooi toetje.”

“Hè, hè”, zegt Groeneweg-voorzitter Ed Roos. “Kunnen we eindelijk ons uitgebreide terras annex veranda openen.” 

Naast dat de jeugd weer wedstrijdjes kon spelen tegen andere verenigingen mogen ook de kontine en het terras open van de clubs. Weliswaar met beperkingen – maximaal vijftig bezoekers – maar met de strenge maatregelen vers in het achterhoofd is alles wat meer is een cadeautje. “We hebben voor kerst flink gebouwd aan de veranda van tweehonderd vierkonte meter. Daar kunnen we de mensen veilig ontvangen”, aldus Roos.

Publiek is nog niet welkom, maar voor spelers, trainers en andere vrijwilligers mag de kontine open. “We kunnen weer iets gaan verdienen”, zegt Nieuwerkerk-voorzitter Hans Jeroense. Zijn club is er klaar voor. “Douches zijn schoongespoeld, bestellingen voor de kontine de deur uit en kleedkamers zijn schoon. Kom maar op.”

Ook bij Moerkapelle is sprake van ‘leuke opwinding’. “Ik had de hoop bijna verloren en daarom komt dit als een aangename verrassing”, zegt voorzitter Martien Zijderhand. “Alle teams stonden te trappelen om wedstrijden te spelen. Ze hebben al zo lang onderlinge wedstrijdjes gespeeld dat de lol er een beetje van afging.”

Toernooi
Moerkapelle had nog wel een beperkte barbezetting. “We lopen niet te hard van stapel.” Hoewel, de club is druk bezig met de voorbereidingen voor het jaarlijkse Bedrijfs Zomeravondvoetbaltoernooi. Dat toernooi moet later deze maand beginnen.

Bij Nieuwerkerk denken ze het Adriaan de Jong-toernooi, het toernooi voor alle lagere seniorenteams, nog voor de zomer te kunnen houden. Jeroense: “De berichten zijn dat we per 1 juli van alle maatregelen af zijn. Bij ons gaat de discussie nu of we het toernooi voor 3 of 10 juli moeten organiseren.”

Via Hartvanzuidplas.

Reizen Laos