Mark van den Brink: positieve balans in seizoenen zonder staart

KORFBAL
Moordrecht – Voor Mark van den Brink nadert het einde als hoofdtrainer van IJsselvogels. Daarmee is het boek bij de Moordrechtse korfbalclub allerminst dicht voor de Waddinxveense oefenmeester. Vanaf 1 juni ontfermt hij zich over de oudste jeugd.

De constructie is opvallend te noemen. Van den Brink die als hoofdtrainer plaatsmaakt voor Berry Glissenaar, de huidige trainer van het tweede team, met als doel over twee seizoenen (2023/2024) het stokje van Glissenaar weer over nemen.
Van den Brink zei ‘ja’ tegen dat goed doordachte plan toen er nog enigszins zicht was op het spelen van competitie. Nu na de zaal- ook de veldcompetitie is geschrapt bleef het eerste IJsselvogels-hoofdstuk beperkt tot een fractie van de 56 officiële wedstrijden die de Moordrechtenaren normaal onder Van den Brink hadden gespeeld. “Dat maakt het wel een beetje raar en dan ook vooral omdat de competitie nu wel een kop had en geen staart. Vorig seizoen hebben we acht wedstrijden op het veld en elf in de zaal gespeeld. Dit seizoen zijn we tot maar acht wedstrijden gekomen. Dat is wel heel weinig.”
Van den Brink probeerde zijn ploeg lang gemotiveerd te houden. “Dat ging redelijk totdat drie weken geleden een streep ging door het tweede deel van de veldcompetitie. Je merkt het aan de opkomst tijdens trainingen. Spelers geven sneller de voorkeur aan iets anders. Ik geef ze geen ongelijk. Er is geen doel en de nieuwe competitie is nog ver weg.”
Afgelopen zaterdag stond een wedstrijd tussen het eerste en tweede op het programma in het kader van de eigen IJsselvogels Cup. Het duel werd echter geschrapt omdat Van den Brink onvoldoende spelers had. “Het seizoen gaat zo wel als een nachtkaars uit.”
Ondanks de gebroken seizoenen haalde Van den Brink zijn doel: IJsselvogels zowel in het veld als in de zaal als tweedeklasser aan zijn opvolger en straks voorganger Glissenaar doorgeven. “Dat maakt niet alles goed, maar wel een beetje.”

Via Hartvanzuidplas.

Reizen Laos