Met zak geld voor Zon op Dak wil provincie hobbels wegnemen

Regio – Met een zak geld hoopt de provincie zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor het plaatsen van zonnepanelen op grote daken in Zuid-Holland. 

Veel eigenaren van grote daken willen hun dak wel beschikbaar stellen voor zonne-energie, maar hikken tegen de kosten of de moeite die nodig is om het dak aan te passen aan. Tegelijkertijd zijn energiecoöperaties op zoek naar daken om zonne-energie op te wekken. 

“We brengen beide partijen bij elkaar”, stelt gedeputeerde Berend Potjer. “Met het plan slaan we meerdere vliegen in één klap: we wekken duurzame energie op, we maken slim gebruik van de beperkte ruimte én het werd voor meer inwoners mogelijk om zelf zonne-energie op te wekken.” 

Met de subsidieregeling ondersteunt de provincie eigenaren van grote daken bij de investeringen die nodig zijn om een dak constructief geschikt te maken voor zonnepanelen. Op de daken moeten minimaal 45 zonnepanelen passen. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het vermogen die de zonnepanelen realiseren. 

De regeling is ook bedoeld om ervoor te zorgen dat meer grote daken beschikbaar komen voor energiecoöperaties. Dit zijn lokale samenwerkingsverbanden waar inwoners lid van kunnen worden. Zo kunnen inwoners die zelf geen (geschikt) dak hebben, toch in zonnepanelen investeren en ervan profiteren. 

Het gaat om subsidies van 2500 tot 5000 euro.

Via Hartvanzuidplas.

Reizen Laos