Ouderen willen anderhalve meter en mondkapje terug

Regio – Overal weer anderhalve meter afstand houden, mondkapjes dragen in winkels en strengere controle op de coronatoegangspas zijn volgens ouderen goede maatregelen om de oplopende coronacijfers aan te pakken. 

In een peiling van ouderenorganisatie ANBO zegt bijna 90 procent van de ondervraagde 65-plussers voorstander te zijn van extra maatregelen. De ongeveer 9.000 ouderen die de enquête hebben ingevuld pleiten met name voor maatregelen waarmee het voor iedereen mogelijk blijft om de deur uit te gaan. Er is weinig steun voor een avondklok, het sluiten van scholen of een beperking van het bezoek thuis. 

Bijna de helft van de ouderen (44 procent) zegt in de peiling dat de versoepelingen op 25 september er niet toe hebben geleid dat ze nu vaker naar een restaurant of drukke plek gaan. 14 procent zegt dat ze dat in het begin wel deden, maar nu toch meer thuis blijven omdat de besmettingscijfers zo snel oplopen. 

Van de ouderen die de enquête invulden, is bijna 93 procent gevaccineerd tegen corona. Zij willen in grote meerderheid graag een derde prik, als ze deze kunnen krijgen. Zo’n 50 procent krijgt deze het liefst zo snel mogelijk.

Via Hartvanzuidplas.