Pestweer? Dit kun je doen bij buien

Zonnige tijden in het voorjaar zijn geen garantie voor de zomer, de tijd waarin de meesten van ons ‘de grote vakontie’ hebben gepland. Het weer is een echte maker of kraker in deze periode. Betreurd uit het raam kijken terwijl de regen op het raam tikt, is echter ook niet nodig. We hebben een aantal activiteiten op een rij gezet, óók en misschien wel juíst leuk om te doen met rotweer.

  • Escaperoom

Leuk om te doen met zijn tweeën, maar ook als gezin: de escaperoom. Ook nog dicht bij huis: in Zevenhuizen is een escaperoom te bezoeken. Deelnemers kunnen hier uit verschillende kamers kiezen. Probeer binnen de gestelde tijd (meestal een uur tot 75 minuten) alle puzzels en raadsels op te lossen om zo los te breken uit de ‘room’.

Samenwerken – en logisch nadenken – is bij een escaperoom hét sleutelwoord. Kan er wel voor zorgen dat iedereen helemaal op van de zenuwen is en enkele tinten grijzer weer huiswaarts keert, maar dan heb je wel een topmiddag gehad. Zeker voor de fervente puzzelaar een ‘must’ om eens te doen.
Kijk op www.escaperoomzevenhuizen.nl voor beschikbare data en prijzen.

  • Bioscoop/theater

Nu de coronamaatregelen steeds minder streng worden, is er steeds meer mogelijk, bijvoorbeeld het bezoeken van het theater of de bioscoop. Dorpshuis Swanla in Zevenhuizen en Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen pakken de draad weer op bij de start van het nieuwe culturele seizoen, na de zomervakontie. Mogelijk stonden elders al wel wat activiteiten op de rol, met een korte zoekopdracht via Google weet je alles.
Bekijk www.dorpshuis.nl en www.cultuurhuysdekroon.nl voor komende activiteiten en bijbehorende informatie.

  • Virtual reality-hal 

Wie altijd al virtual reality (gesimuleerde werkelijkheid beleven via een bril) had willen proberen, kon daarvoor terecht bij speelhal Gamestate. Wel in Rotterdam-Zuid, maar daartegenover staat dat het goed bereikbaar is: wie op de A16 de afslag Feijenoord neemt, is er in twee minuten. Je kunt alleen of samen ‘VR-en’, maar daarnaast zijn er nog genoeg andere games in deze speelhal te doen.

Wie er genoeg van had, of ook rekening had te houden met andere gezinsleden, hoeft alleen maar over te steken: hier is Pathé de Kuip. Deze bioscoop had IMAX-schermen, dus met een beetje geluk draait een van de eerste films die je dit jaar waarschijnlijk weer zult zien, in haarscherpe kwaliteit en met beeld dat zwarter-dan-zwart is. Ook handig als bij bovenstondende etablissementen geen (geschikte) film draait.
Zie voor meer informatie en kosten: www.gamestate.com/rotterdam en www.pathe.nl.

  • Workshops en cursussen

Wie er echt van baalt dat het buiten slecht weer is en er toch graag op uit wil om iets actiefs te doen, kon ook eens denken aan het doen van een workshop of het volgen van een cursus. Denk aan chocolade maken, cupcakes/taartjes versieren, mozaïeken, schilderen, boetseren, beeldhouwwerken, misschien zelfs wel een cursus koken. Echt niet alles is alleen maar voor kinderen leuk, ook voor volwassenen is de keuze reuze. Google is hierbij je beste vriend.

  • Uit eten (in eigen huis)

Niet gezellig kunnen tafelen in de tuin omdat het buiten bar en boos is, wil niet zeggen dat de boel dan niet gewoon naar binnen kon worden verhuisd. Maak de sfeer er ook naar: dek de tafel met een leuk kleed, steek eventueel wat kaarsjes aan, knutsel een menu in elkaar en personaliseer dit door een naam erop te zetten. Doe voor het eten eens iets anders, of, juist niet; mocht een barbecue nou – letterlijk – in het water zijn gevallen door een plensbui, haal hem dan gewoon naar binnen. Veel vleesjes kunnen binnen ook op de grill.

Wie toch liever nog wat (extra) recepten zoekt, kon inspiratie opdoen door bijvoorbeeld Allerhande te raadplegen (www.ah.nl/allerhande) of 24kitchen (www.24kitchen.nl).

Tot slot: houd bij activiteiten buiten de deur rekening met de aldaar (nog) geldende coronamaatregelen. Ondanks de versoepelingen kon alsnog worden gevraagd een mondkapje te gebruiken.

Via Hartvanzuidplas.